GENEL - 10 Ocak 2019 Perşembe 15:50

AFAD 5 milyon çocuğa yardım ulaştırıyor

A
A
A
AFAD 5 milyon çocuğa yardım ulaştırıyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan Yemen’e yardım kampanyası kapsamında 5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerde ki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele edildiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan Yemen’e yardım kampanyası kapsamında 5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerde ki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele edildiği bildirildi. Bu kapsamda Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde Yemen için yardım kampanyası düzenlendi.



“22,5 milyonluk nüfus yardıma muhtaç hale geldi”


AFAD’ın başlatmış olduğu ve halen devam eden Yemen Yardım Kampanyası ile ilgili olarak Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, “Yemen’de 2015 yılında şiddetlenen çatışmalarda bugüne kadar 29 milyonluk ülke nüfusunun 22,2 milyonu yardıma muhtaç duruma geldi. 5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele ediyor” dedi.



“Hiçbir çocuk açlıktan ölmemeli”


Ülkede her 10 dakikada, 5 yaşından küçük bir çocuk, önlenebilir sebepler yüzünden, hayatını kaybettiğini kaydeden Coşkun, “Hiçbir çocuk açlıktan ölmemeli; ilaç bulunamadığı için annesiz kalmamalı. AFAD, Yemen’de vicdanları yaralayan bu insani krizin kurbanlarına destek olmak için yardım kampanyası başlatmış olup, kampanyanın ilimiz genelinde aktif bir şekilde duyurusunun gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır” şeklinde konuştu.


Coşkun konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:


“Kampanya kapsamında Karakeçili Kaymakamlığı tarafından Yemen’e yardım kermesi düzenlendiğini belirterek, Karakeçili Çok Programlı Spor Salonunda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermese, Kaymakam Kemal Sefa Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ve kamu kurumu temsilcileri de katılmıştır. Kampanya sonucunda Karakeçili ilçemizde 11.118. Lira 21 Kuruş yardım toplanmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen ve yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Dicle’de Bilim Fuarı ilgi gördü Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yetenekli öğrencilerin projelerini sergilediği TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ilgi gördü. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda 14-15 Mayıs tarihlerinde ziyaretçileri ağırlayan fuarda 5 tasarım, 5 inceleme olmak üzere toplam 10 proje sergilendi. Fuarda 5 danışman öğretmen ve 12 öğrenci görev aldı. Fuarda, ‘Hayatımızda Algoritma’, atıklardan geri dönüşüm ve eğlenerek yabancı dil öğrenme konularında projeler yer aldı. Programa katılan Kaymakam Mustafa Atış, fuardaki stantları gezerek, incelediği projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, "Okul yönetimi olarak temel gayemiz, araştıran, sorgulayan ve çevresindeki sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir. TÜBİTAK’ın sunduğu bu imkânlar, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve onları yarının bilim insanları olma yolunda cesaretlendirmektedir. Bu anlamlı organizasyonun mutfağında yer alan, aylar süren hazırlık sürecinde öğrencilerimize rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimize, azimle çalışan tüm öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. Etkinliğe Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, Dicle İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Alas, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp, proje yürütücüsü Hilal Yüksel, birçok kurum amiri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Erzurum ETÜ, bilişim sistemleri ve teknolojileri fuarında Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Aydın’ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Fuarı’na katılarak dijital dönüşüm ve bilişim teknolojileri alanındaki güncel gelişmeleri yerinde inceleyip çeşitli temaslarda bulundu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı destekleriyle 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen fuara, ETÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hasan Bostancı katıldı. "Karar Vericilerin Buluşması" temasıyla düzenlenen fuarda; bulut bilişim, açık kaynak yazılım ekosistemi, yerli ve milli bilişim ürünleri ile dijital eğitim platformları gibi farklı alanlarda geliştirilen teknolojik çözümler katılımcılara tanıtıldı. ETÜ heyeti, fuar kapsamında gerçekleştirilen panel ve çalıştaylara katılarak bilişim sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi aldı. Fuar süresince gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde sektör temsilcileriyle bir araya gelen ETÜ heyeti, üniversitenin dijital altyapısının geliştirilmesine yönelik yürütülebilecek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Görüşmelerde, özellikle öğrenci işleri otomasyon sistemleri ve bilgi işlem güvenliği alanlarında kullanılabilecek yeni nesil teknolojiler ele alındı. Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, bilişim teknolojilerinin yükseköğretim kurumlarında eğitim ve yönetim süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini belirterek, bu tür organizasyonların üniversitelerin dijitalleşme süreçlerine katkı sunduğunu ifade etti. Yetim, fuarda tanıtılan yerli ve milli çözümlerin incelenmesinin üniversitenin dijital dönüşüm vizyonu açısından önemli olduğunu kaydederek, öğrenci ve akademik personele daha nitelikli teknolojik imkânlar sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.