GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 14:41

Şehit annesi ineklerine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü

A
A
A
Şehit annesi ineklerine kavuştu, sevinç gözyaşları döktü

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk’ün ailesinin 12 ineği 24 saat içinde bulunarak Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesindeki aileye teslim edildi.

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk’ün ailesinin 12 ineği 24 saat içinde bulunarak Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesindeki aileye teslim edildi. Anne Elife Öztürk ineklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, bu kez sevinç gözyaşları döktü. Çankırı’da yapılan operasyonla gözaltına alınan 3 şüpheli de Sulakyurt Adliyesine sevk edildi.


Kars’ın Kağızman ilçesinde 2015 yılında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk’ün ailesi ineklerine kavuşmanın sevincini yaşıyor. İneği internet üzerinden satışa çıkarması sonucu iddiaya göre dolandırıcıların kurbanı olan şehit annesi Elife Öztürk, ineklerine kavuştuğu için bu kez sevinç gözyaşları döktü. Çankırı’ya götürülen inekler 24 saat içinde jandarma tarafından aileye teslim edildi. Anne Öztürk, ineklerinden süt sağmanın mutluluğunu yaşadı. İnekler bakımsız kaldığı için aile tarafından veteriner çağrılarak sağlık kontrolleri yapıldı.


Sabah ineklerin getirildiğini ifade eden şehit annesi Elife Öztürk, “Tüm devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Sebep olanlardan razı olsun. Ben oralarda felç olacaktım. Yavrularımın eli belada kalacak diye korktum. Kamyona yüklemişler ağırlardan tek tek toplamışlar. Kaymakamım, valim, jandarmalar, hepsi seferber olup getirdiler. Kurban olurum ben onlara. Allah, ne muratları varsa versin. Hırsız bunlar. Ben onlardan şikayetçiyim. Mallarım ölü geldi sanki. Benim mallarımın her yeri ezik. Sütten de kesilmişler. Birinden az bir şey alabildim. Herkese teşekkür ederim” dedi.


Şehit babası Habip Öztürk, "Sayın valim, kaymakamım ve jandarma sağ olsun. Bu şebeke ele geçirildi. Önce onlar yakalandı. Sabah da mallarımız bulundu, arkadaşlarla gönderdiler. Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” diye konuştu.


Şehidin küçük kardeşi Mehmet Öztürk, “Annem ve babam bakamadığı için ben internete verdim. Satmak için. Babam ve büyük kardeşimle gittik peşlerine. Arkadaş lütfen getirin dedim. Üstüne üstelik bana küfür ettiler. Tehdit etmeye başladılar. Artık her şeyden vazgeçmiştik yani. Allah razı olsun ilk başta Sayın Cumhurbaşkanımızdan, değerli Kırıkkale Valimizden, Çankırı Valimizden. Devlet büyüklerimizin hepsinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.


Şehit ailesinin savcılığa suç duyurusu sonrasında Kırıkkale ve Çankırı Valiliği harekete geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri Çankırı’da yakaladı. Gözaltına alınan F.Ş., A.K. ve F.K. jandarma tarafından Sulakyurt ilçesine getirilerek adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da görev yapan öğretmen kazada hayatını kaybetti Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, memleketi Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, kaza dün Elazığ- Diyarbakır karayolunun 23’üncü kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Elazığ’a psikolojik rahatsızlığı bulunan hastayı getiren C.D. idaresindeki 21 ABT 378 plakalı ambulans ile Dücane Muhammed Sadık idaresindeki 24 EC 290 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada 1’i ağır 2’si polis, 2’si sağlık personeli olmak üzere toplamda 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Dücane Muhammed Sadık, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Arapça dersi öğretmeni Dücane Muhammed Sadık’ın ölüm haberi Erzincan TOBB Binali Yıldırım Kız İmam Hatip Lisesini yasa boğdu. Okulun sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunularak, “Okulumuz bugün çok eksik, çok sessiz, çok üzgün. Değerli Arapça öğretmenimiz Dücane Muhammed Sadık kardeşimiz, elim bir trafik kazası sonucu Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Hocamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanı cennet olsun. Biz hocamızdan razıydık, Allah da ondan razı olsun. Dualarınızı hocamızdan eksik etmeyin.” ifadelerine yer verildi. Öte yandan, Dücane Muhammed Sadık bugün öğlen namazına müteakip Elazığ Merkez Camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.