POLİTİKA - 12 Ocak 2019 Cumartesi 17:47

AK Parti’nin Kırıkkale belediye başkan adayları tanıtıldı

A
A
A
AK Parti’nin Kırıkkale belediye başkan adayları tanıtıldı

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin Kırıkkale belediye başkan adayları Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklandı.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin Kırıkkale belediye başkan adayları Aday Tanıtım Toplantısı’nda açıklandı.


AK Parti Kırıkkale aday tanıtım toplantısı öncesinde binlerce kişiden oluşan coşkulu kalabalık toplantının yapılacağı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne kadar yürüdü. Konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, "Hepimiz bu ümmetin, bu ülkenin, insanlık için önemli işler yapıyoruz. Kelebek etkisi nedir? Duydunuz değil mi? Sandık başındaki arkadaşımız bir tane oya sahip çıkacak. O bir tane oy da Sinop’ta olduğu gibi belediyeyi alacağız, örnek olarak söylüyorum. Buradan sağlayacağımız güç ile Türkiye’de daha güçlü olacağız. Türkiye’de daha güçlü olunca bölgede daha güçlü olacağız. Tüm Orta Doğu’da daha güçlü olacağız. Örnek olarak söylüyorum, Myanmar’daki Müslümanlığa zulüm edenlere dur diyebileceğiz. İşte arkadaşlar bunun adı kelebek etkisi. Liderinin arkasında girdiği tüm seçimleri güçlü bir şekilde kazanıyor. O kazanmayla birlikte bütün içerisindeki ve dışarıdaki o hainlere Osmanlı şamarını atıyor. 15 Temmuz’da Türkiye’de en önce çıkan illerden birisi Kırıkkaleliler darbecilere karşı, hainlere karşı ilk tepkiyi Kırıkkale verdi. Türkiye’de en fazla şehitleri olan illerden bir tanesidir. Kırıkkaleli vatanını sever, milletini sever" dedi.



"Bizim pirimiz belli"


Tüm adaylar adına konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Hiç şüphe yok ki AK Parti bir dava partisidir. Bizler bir yere aday olduk mu, ya da bir görev verildi mi, bizim bakış açımız sadece hizmetkar olmaktır. Şimdi bu kutlu belediye başkan adaylarımız adına hitap ediyorum. Bu aziz millete hizmet etmekten başka bir amacımız varsa hizmetkar olmaktan başka bir amacımız varsa Allah bize oraları nasip etmesin. Bizim tek derdimiz budur. Bütün arkadaşlarımızın tek derdi bu. Beldemizden ilimize kadar hepimizin tek bir amacı var. Bu aziz millete hizmetkar olmak. Çünkü bizim pirimiz belli. Türkiye’de belediyeciliği tüm Türkiye’ye hatta sınırları da aşarak dünyaya yönelmiş bir liderimiz var. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da tüm Kırıkkaleli hemşehrilerim adına selam ve saygılarımı yolluyorum" şeklinde konuştu.


İmkanlar doğrultusunda herkese yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade eden AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, "Geçen hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısında engelli kardeşlerimiz var. Engelli kardeşlerimiz Sayın Cumhurbaşkanımız konuşurken dediler ki engelli öğretmenlere atama bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da ilgili bakan hanımefendiye sordu. Yaklaşık yanlış hatırlamıyorsam 60 bin veya 70 bin civarında bir engelli atama oldu, dönemimizde ama insanlarımız tabi ki daha iyisini istiyor, daha iyisine layık. İmkanlar ölçüsünde herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten AK Parti Kütahya Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Tan ise, "Kıymetli Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın saygılarını, sevgilerini muhabbetlerini iletiyorum. Kendilerinin sizlere selam ve saygıları var. Bakın inanın şu anda kesinlikle de tevazu içerisinde olmayalım. Hepimizin çok önemli görevleri var. Özellikle bu 31 Mart seçimlerinde gerçekten çok çalışmamız gerekiyor. Ne mutlu ki bu AK kadrolara ve desteğini gücünü hiçbir zaman eksik etmeyen Kırıkkalelilere ve sizlere onun için arkadaşlar, dava kardeşlerim; bu yolda ümit vardır, azim vardır, gayret vardır, çalışmak vardır, üretmek vardır, hizmetkarlık vardır, tevazu vardır, samimiyet vardır. Onun için bu kutlu yürüyüşte küsmek yoktur, darılmak yoktur, kırılmak yoktur, tembellik yoktur, çekememezlik yoktur, haset yoktur. Bu yol sefa yolu değil, cefa yoludur. Dertlenme yoludur ve bu dava hiçliğin içerisinde var olma yoludur" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından AK Parti belde ve belediye başkan adaylarının isimleri tek tek anons edilerek sahneye davet edildi. AK Parti’li belediye başkan adaylarından 2 isim değişirken, 9 isimle devam kararı alındı.


AK Parti’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı olurken, Balışeyh ilçesinde Ali Dedelioğlu, Bahşili ilçesinde Recep Zafer Tekin, Çelebi ilçesinde Yaşar Erdemir, Delice ilçesinde Turgut Özdem, Karakeçili ilçesinde Hüseyin Özçelik, Keskin ilçesinde Dede Yıldırım, Sulakyurt ilçesinde Kadir Çakıroğlu ve Yahşihan ilçesinde Ahmet Sungur, Çerikli beldesinde Nuh Şahin, Hacılar beldesinde Menduh Bağrıaçık AK Parti’nin adayı oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da yaşanan balık ölümlerinin nedeni araştırılıyor Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Özalp ve Saray ilçesinde bulunan göletlerdeki balık ölümlerine ilişkin çalışma başlattı. Özalp ilçesinde bulunan Yumruklu ve Saray ilçesindeki Beyarslan (Çeçen) göletlerinde balık ölümlerinin olduğu ihbarı üzerine ekipler harekete geçti. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleri tarafından bölgeye gidilerek yerinde incelemeler yapıldı. Yapılan ilk incelemelerde göletlerin çevresinde ölmüş sazan balıklarının iskeletlerinin olduğu görüldü. Yumruklu ve Beyarslan (Çeçen) göletlerinde yerinde yapılan analizlerde (PH, çözünmüş oksijen, sıcaklık, iletkenlik, tuzluluk) herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca göletlerde su numunesi alınarak incelenmek üzere Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada; yerinde ölçülen parametre (PH, Ç.O., sıcaklık, tuzluluk, E.İ.) değerleri sazangiller için uygun olduğu, kışın göletlerin yüzeyinin buzla kaplı olmasından dolayı havayla temasının kesildiği ve göletlere kış aylarında su girişi olmadığından dolayı göletlerin içerisinde su sirkülasyonu meydana gelmediği, bu nedenle sazan balıklarının çözünmüş oksijen yetersizliğinden ölmüş olabileceği, ancak kesin ölüm nedeninin enstitüde yapılacak diğer su analiz sonuçlarından sonra belli olacağı belirtildi. Ayrıca ekipler, laboratuvar sonuçları belli oluncaya kadar göletteki balıkların tüketilmemesi ve hayvanlara gölet suyunun içirilmemesi uyarısında da bulundu.
Aydın İncirliova’da tarım makineleri operatörleri belgelerine kavuştu Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu ile İncirliova Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen tarım makineleri operatörlük kursunu başarıyla tamamlayan adaylar operatörlük belgelerine kavuştu. Aydın’da Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu, belediyeler ve ziraat odaları ile birlikte hayata geçirdiği protokollerle verdiği eğitimlerin sonunda tarım sektöründeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu çerçevede İncirliova Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen tarım makineleri operatörlük kursunu başarıyla tamamlayan adaylar da belgelerini almaya hak kazandı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından belge almaya hak kazanan adaylara belgeleri, İncirliova Ziraat Odası adına Emrah Sayın ve Belgesem’in kurucularından ve eğitmenlerinden olan Yüksek Öğretmen Okan Sezgin tarafından teslim edildi. Konu ile ilgili Belgesem İş ve Tarım Makineleri Operatör Yetiştirme Kursu’ndan yapılan açıklamada “İncirliova Ziraat Odası ile gerçekleştirmiş olduğumuz Tarım makineleri operatörlük protokolüne istinaden, eğitimi tamamlanıp belge almaya hak kazanan adaylarımızın belgeleri, İncirliova Ziraat Odası adına Emrah Sayın tarafından teslim edildi. Sektöre dair destekleri sebebiyle kendilerine teşekkürlerimizi iletiyor, adaylarımıza iş hayatlarında başarılar diliyoruz” ifadeleri yer aldı.
Bitlis Bitlis’te zorlu yayla muzu mesaisi başladı Bitlisliler, bahar mevmisinde yetişen "yayla muzu” bitkisini toplamak için engebeli ve yüksek rakımlı dağların yolunu tutmaya başladı. Bahar mevsimiyle birlikte Bitlis’in yüksek rakımlı yaylaları insanlarla dolup taşmaya başladı. Çetin ve uzun geçen kış mevsiminin ardından karların erimesiyle birlikte vatandaşlar, dağlarda pazarlarda kilogram fiyatı 200 liraya kadar çıkan yayla muzu topluyor. Besin değeri çok yüksek olan yayla muzunun yöre halkı tarafından bazı hastalıklara da iyi geldiği belirtiliyor. Işkın, uşkun, uçkun olarak da adlandırılan yayla muzu için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde dağa tırmanmaya başlıyor. Toplanması oldukça meşakkatli olan yayla muzu için tehlikeye aldırış etmeden dağların zirvesindeki kayalıklara tırmanan vatandaşlar, yanlarında götürdükleri poşet ve çuvalları doldurduktan sonra yorgun bir şekilde evlerinin yolunu tutuyor. Yayla muzu toplamak için arkadaşlarıyla birlikte Bitlis merkeze bağlı Karaboy köyünde yüksek rakımlı dağlara çıkan Veysel Tüzün, yorucu ve bir o kadar da keyifli bir yolculuğun ardından yayla muzu topladıklarını söyledi. Yayla muzunun daha çok yüksek rakımlı dağların zirve noktasında yetiştiğini anlatan Tüzün, toplamak için kilometrelerce yol kat etmek zorunda olduklarını ifade etti. Menduh Arık ise, “Yayla muzunun tezgahtaki fiyatı bu yıl ithal muzun fiyatını bile üçe katlamış durumda. Tadı çok güzel ama fiyatı tadını kaçırmaya başladı. Bu yüzden bizler de arkadaşlarla birlikte hem doğa yürüyüşü yapmak hem de yayla muzu toplamak için yola koyulduk. Şu an tamamen doğal yetişen bu bitkiden bolca topladık. Tadı oldukça güzel, herkese bu bitkiyi tatmayı tavsiye ediyorum” dedi. Yayla muzunun bölgeye has ender şifalı bitkilerden sadece biri olduğunu anlatan Halim Kaya, bitkiyi toplamak için yüksek dağların zirvelerine kadar tırmanmak gerektiğini anlattı. Karlı olan bölgelerde bitkinin yeni yeni çıkmaya başladığını, güneş gören daha açık alanlarda ise toplamaya hazır hale geldiğini kaydeden Kaya, bitkinin sağlık yönünde de çok faydalı olduğuna dikkat çekti.