GENEL - 28 Haziran 2019 Cuma 10:54

Kırıkkale’de ’Güvenlik Bilgilendirme Kütüphanesi’ açıldı

A
A
A
Kırıkkale’de ’Güvenlik Bilgilendirme Kütüphanesi’ açıldı

Kırıkkale’de ’KOP okuyor’ programı kapsamında ’Güvenlik Bilgilendirme Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kırıkkale’de ’KOP okuyor’ programı kapsamında ’Güvenlik Bilgilendirme Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.


Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) tarafından ’KOP Okuyor’ programı kapsamında finanse edilen ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ’Güvenlik Bilgilendirme Kütüphanesi Projesi’nin açılışı yapıldı.


Açılışa; Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, daire amirleri ve uzmanlar katıldı.


Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığına 15 Mayıs 2018 tarihinde proje için başvuruda bulunduklarını, bugün açılışı yapılacak kütüphane içerisinde bin civarında kitap, bilgisayar ve ekipmanları ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne ait araç içerisinde bir adet Güvenlik Bilgilendirme Televizyonu bulunduğunu kaydetti.


Proje hakkında bilgi veren KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise, KOP Okuyor Projesi kapsamında desteklenen ve Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kırıkkale KOP Güvenlik Bilgilendirme Projesi”nin farklı bir konsepte hazırlandığını söyledi.


Bugün açılışı yapılacak bu merkezin bir takım özellikleriyle KOP Bölgesinde ve Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüğünü belirten Bostancı, "Bölgemize ve Türkiye’ye rol model olacak olan ve başkanlığımız tarafından 150 bin TL’lik destekle gerçekleştirilen bu projenin ve sonuçlarının ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


KOP İdaresinin ilde gerçekleştirdiği sosyal içerikli projelerle birçok kişiye ulaşabildiğini ve güzel hizmetlere katkı verdiğini ifade eden Vali Sezer ise KOP İdaresine teşekkür etti.


Konuşmaların ardından Vali Yunus Sezer tarafından KOP idaresi Başkanı İhsan Bostancı’ya plaket ve teşekkür belgesi, protokol üyeleri tarafından da KOP uzmanlarına teşekkür belgeleri verildi.


Daha sonra merkezin açılışı, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris Latin Fest turizme canlılık kattı Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Marmaris Latin Fest, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçileri Marmaris’te buluşturdu. Dört gün süren festival, ilçeye renk, hareketlilik ve turizm canlılığı kattı. Marmaris Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Marmaris Latin Fest, Marmaris’e büyük bir hareketlilik ve renk kattı. Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı Latin etkinliği olma özelliği taşıyan festival, sadece ilçede yaşayan vatandaşların ve tatil için Marmaris’i tercih eden turistlerin değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin de ilgi odağı oldu. Müzik ve dansın ritmiyle dolan festival alanı, renkli görüntülere sahne olurken ilçede adeta bayram havası yaşandı. 7 Mayıs’ta başlayan festival için başta Muğla merkezi ve ilçeleri olmak üzere Antalya, Denizli, İzmir ve birçok farklı şehirden yüzlerce kişi Marmaris’e akın etti. Özellikle hafta sonu yoğunluk daha da arttı. Latin müziği ve dansının enerjisini yaşamak isteyen ziyaretçiler, etkinliğin atmosferinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Katılımcılar, Marmaris’in böylesine uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmasının ilçeye çok yakıştığını belirterek, festivalin her yıl daha da büyüyerek adını duyuracağından emin olduklarını dile getirdi. Özellikle havaların ısınmasıyla birlikte sezon hareketliliğinin başladığı Marmaris’te, Latin Fest ilçedeki turizm canlılığına da önemli katkı sundu. Tatil için Marmaris’te bulunan yabancı turistler de 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda gerçekleşen gösterilere yoğun ilgi gösterdi. Dans gösterilerinin yanı sıra farklı ülkelerin lezzetlerini de deneyimleme fırsatı buldu. Festival kapsamında 14 farklı Latin ülkesinden Marmaris’e gelen konuklar da ilçeye hayran kaldıklarını dile getirdi. Büyükelçiler başta olmak üzere diğer diplomatlar, dansçılar, müzisyenler, aşçılar ve ekiple birlikte gelen misafirler, Marmaris’in doğal güzelliğinin yanı sıra insanların sıcak yaklaşımı, misafirperverliği ve yardımseverliğinin kendilerini çok etkilediğini belirterek, festival sayesinde farklı kültürlerin bir araya geldiğini ifade etti. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin Marmaris’in uluslararası tanıtımına önemli katkı sunduğunu belirten Acar Ünlü, "Marmaris artık sadece denizi ve doğasıyla değil; kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle de adından söz ettiren bir kent haline geliyor. Latin Fest’e gösterilen yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin Marmaris’ten memnun ayrılması bizim için çok değerli" dedi. Başkan Ünlü, Marmaris’in yılın her döneminde yaşayan bir turizm kenti olması için çalıştıklarını da ifade ederek, "Bu tür uluslararası organizasyonlarla hem ilçemizin tanıtımını güçlendiriyoruz hem de esnafımıza ve turizm sektörüne katkı sağlıyoruz. Marmaris’i kültür ve etkinlik turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.