- 08 Ağustos 2019 Perşembe 09:26

3 metrekarelik kileri atölyeye dönüştürüp hediyelik eşya yapıyor

A
A
A
3 metrekarelik kileri atölyeye dönüştürüp hediyelik eşya yapıyor

Kırıkkale’de evinin 3 metrekare alandaki kileri mini atölyeye dönüştüren üniversite öğrencisi, ahşaptan yaptığı ev ve dekoratif hediyelik eşyalarını internet üzerinden satıyor.

Kırıkkale’de evinin 3 metrekare alandaki kileri mini atölyeye dönüştüren üniversite öğrencisi, ahşaptan yaptığı ev ve dekoratif hediyelik eşyalarını internet üzerinden satıyor.


Kırıkkale’de üniversite öğrencisi Kemal Cesur (23), evinin 3 metrekare alandaki kilerini mini atölyeye dönüştürdü. İnşaatlardan aldığı eski keresteleri el emeği göz nuru ile işleyerek, yaptığı ev ve dekoratif hediyelik eşyalarını internet üzerinden satışını yaparak eğitimi için maddi kazanç sağlıyor.


Mini atölyede ve bahçesindeki makinelerde işlediği ahşaplardan; masa, şekerlik, vazo, kaşık, baharatlık seti, meyve tabağı, kase ve bunlara benzer muhtelif eşyalar yapıyor.


Afyon Kocatepe Üniversitesi Mimari Restorasyon Ön Lisans Bölümünden mezun olan ve Kırıkkale Üniversitesi İktisat Bölümünde eğitim hayatına devam eden Kemal Cesur (23), "İmkanlarım çok kısıtlı öncelikle onu söyleyeyim. 3 metrekare büyüklüğündeki evimizin kiler diye tabir ettiğimiz yerinde 2 tane tezgahım var. Genelde orada çalışıyorum. Tezgahımın geri kalanı da bahçemizde" dedi.



"Öğrenci harçlığımı çıkartmaya çalışıyorum"


Atıl durumdaki keresteleri değerlendirdiğini belirten Cesur, "Küçüklüğümden beri yeteneğim vardı. Kendi şehrimde böyle uğraşan olmadığı için, gördüğüm objelerin ahşabını yapma isteği doğdu. Bu sebeple hediyelik ürünler olsun, aksesuarlar olsun yapıp üretip öğrenci harçlığımı çıkartmaya çalışıyorum. En özel yaptığım ürün 169 parçadan oluşan vazo. Malzemenin az kullanılması ama bir o kadar da uğraştırıcı. Bunun kökeni Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 3 çeşit ağaçtan meydana getirdim. Bunu daha ileri aşamalarda Osmanlı ve Selçuklu motiflerini işlemeyi düşünüyorum. Ben bu sanatı ileriye götürmek istiyorum fuarlara, sergilere. Kendi adıma ben hiç bir şey istemiyorum. Ben sadece sanatın hangi dalı olursa olsun özellikle bu sanatların yaşamasını istiyorum. Ben bu sanatları kısıtlı imkanlarda yapıyorum, zor şartlarda yapıyorum. Benim hiç bir tezgahım ve makinem yoktu. Kendim tamamen çalışarak öğrenci harçlıklarını biriktirerek bu seviyeye geldim" diye konuştu.



"Ülkemiz adına bu sanatın dünyaya tanıtılmasını istiyorum"


İleride daha farklı tezgahlar alıp, daha farkı ürünler yapmak istediğini ifade eden Cesur, "Benim isteğim devlet büyüklerinden sanatın hangi dalı olursa olsun bunların yaşamasını istiyorum. Ben bunları sadece Türkiye’ye değil, dünyaya satmadan daha çok kendi ülkemiz adına bunların gösterilmesini, sergilenmesini ve bunlara sahip çıkılmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.