KÜLTÜR SANAT - 10 Ağustos 2020 Pazartesi 13:48

Tarih ve doğanın iç içe olduğu binlerce yıllık köprü ziyaretçilerini cezbediyor

A
A
A
Tarih ve doğanın iç içe olduğu binlerce yıllık köprü ziyaretçilerini cezbediyor

Kırıkkale’de tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

Kırıkkale’de tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor.


Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Köprü köyde yüzyıllardır tarihe ışık tutan Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonu’nda ziyaretçiler doğa ve tarihle adeta baş başa kalıyor. Hitit dönemine ait sur duvarları, Frig Çağı’na ait yapı kalıntıları, Roma dönemine ait mezar ve antik yolunda yer aldığı alana çevre illerinden de gelen vatandaşlar, boş vakitlerini burada değerlendiriyor. Kırıkkale Valiliği tarafından turizme kazandırılan tarihi alanda ziyaretçilerin birçoğu seyir teraslarında ve köprüde hatıra fotoğrafı çekerken bazıları da olta balıkçılığı yapıyor. Tarih ve doğa güzelliklerinin bir arada olduğu alan drone ile havadan görüntülendi.



1.5 yıllık bir çalışmanın sonucunda Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonuna yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu ifade eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, tarih ile doğanın iç içe olduğu ender yerlerden bir tanesi olduğunu söyledi.



"Kuş popülasyonunun zengin olduğu bir yer"


Çeşnigir Köprüsü Selçuklulardan beri bir tarihe şahitlik edecek kadar ayakta duran bir köprü olduğunu belirten Sezer, şunları kaydetti:


“Tarihi ipek yolu üzerinde tarihi efsanelere şahitlik etmiş bir köprümüz. Aynı zamanda Hititlerden kalan Büklükale önemli bir tarihi yerleşim yerim. Burada da 3 katmanlı bir yerleşim alanı var. Bunun kazı çalışmaları devam ediyor. Diğer taraftan kuş popülasyonu bakımından bu alan şuana kadar insan ziyaretine açılmamış. Bu alan kuş popülasyonunun zengin olduğu bir yer. Yani doğanın tarihin iç içe olduğu ülkemizin ender güzelliklerinden birisi. İnşallah vatandaşlarımız hem Ankara’ya 90 kilometre hem de Türkiye’nin değişik illerine gidiş noktasında kavşak konumunda.”


Sezer, seyir terasında çay içerken eşsiz manzarayı izlemek için yerli ve yabancı turistlerin tarihi alanı ziyaret etmelerini istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’dan stadyumda taraftara açık antrenman Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarını stadyumda taraftarlara açık yaptığı antrenmanla sürdürdü. RAMS Park’ta Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde sarı-kırmızılı taraftarlara ve basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı ve top kapma çalışmasıyla devam etti. Daha sonra futbolcular yarı sahada çift kale yaptığı maçlarla antrenmanı tamamladı. Ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla günü tedaviyle geçirdi. Taraftarlardan yoğun ilgi Şampiyonluk yolunda takımını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, stadyumda yapılan antrenmana da yoğun gösterdi. Burada gerçekleştirilen antrenmanı yaklaşık 32 bin sarı-kırmızılı taraftarlar takip etti. Taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırırken, yaptıkları tezahüratlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarlar antrenman sırasında ayrıca meşaleler yaktı. Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk ile birlikte taraftarları selamladı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, antrenman devam ederken taraftarların isteğini kırmadı ve sahaya geldi. Burada Teknik Direktör Okan Buruk ile sarılan Başkan Özbek, kol kola girerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı. Eski futbolculardan destek Antrenmanı birçok sayıda eski futbolcu da stadyumdan izledi. Sarı-kırmızılıların eski futbolcularından Johan Elmander, Ryan Babel, Ryan Donk, Emre Çolak, Yekta Kurtuluş, Hasan Kabze, Jimmy Durmaz, antrenmanı takip ederek futbolculara destek verdi. Galatasaray, Samsunspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.