EĞİTİM - 22 Ekim 2020 Perşembe 10:29

Dezavantajlı öğrencilere sazlı-sözlü eğitim

A
A
A
Dezavantajlı öğrencilere sazlı-sözlü eğitim

Kırıkkale’de bir okul müdürü, sazıyla çalıp söylediği türkülerle dezavantajlı öğrencilerin sınıftaki motivasyonunu artırıyor.

Kırıkkale’de bir okul müdürü, sazıyla çalıp söylediği türkülerle dezavantajlı öğrencilerin sınıftaki motivasyonunu artırıyor.


Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı’nın eşi Gulbanu Syrgabayeva, Kırıkkale Mehmet Işıtan Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’ndaki dezavantajlı öğrencilere eğitim materyalleri hediye etti. Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği aracılığıyla okula gönderilen eğitim materyalleri, düzenlenen etkinlikle Okul Müdürü Sami Yanık ve Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez tarafından öğrencilere teslim edildi. Dezavantajlı öğrencilere çeşitli şekiller, sayılar, yapbozlar, abaküsler, matematik kavramlarını öğreten eşleme ve sıralama oyunları, hayvanlar, meyveler, eşyalar ve taşıtların yanı sıra günlük yaşamda karşılaşılacak canlı ve nesneleri öğreten resimli kartlar, el-göz koordinasyonunu geliştiren ve dikkat toplamayı sağlayan halka geçirme oyunları ve koordinasyon şeritleri eğitim veriliyor. Okul Müdürü Sami Yanık da sınıfta sazıyla çalıp söylediği türkülerle öğrencilerin motivasyonunun yüksek tutulmasını sağlıyor.



"Bu materyaller çok önemli"


Pandemi döneminde eğitim materyallerinin öğrencilere çok katkı sağlayacağını belirten Okul Müdürü Sami Yanık, “Başta bu materyallerin okulumuza kazandırılmasında Kazakistan Büyükelçisi’nin eşi Gulbanu hanıma ve Dr. Fatma hanıma teşekkür ediyorum. Bu eğitim materyalleri gerçekten ekonomik olarak değeri yüksek. Bu materyalleri okulumuza kazandıranlara teşekkür ediyorum” dedi.



"İnşallah bu eğitim materyalleri çocukların daha iyi eğitilmeleri açısından destek olur"


Çocukların daha iyi eğitilmeleri açısından, daha sağlıklı yarınlara kavuşmaları açısından materyallerin destek olacağını ifade eden Dr. Fatma Sönmez ise, “Bu okula geçen yıl Kazakistan büyükelçimizin eşi Gulbanu hanımla ziyarette bulunmuştuk. Yaptığımız ziyaret sırasında nasıl bir destek olarak diye düşündük ve eğitim materyalleri ile sizleri buluşturduğumuz için şahsen ben çok heyecanlıyım. İnşallah bu eğitim materyalleri çocukların daha iyi eğitilmeleri açısından, daha sağlıklı yarınlara kavuşmaları açısından destek olur. Tabii ki burada Gulbanu hanımın manevi destekleriyle Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği’ne de ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor. Genel Başkan Deniz hanımın bu konudaki gayretleri çok büyüktü. Her daim gönüllerinin sizlerle beraber olduğunu istediler. Eğitime, sağlığa, vatanımızın güzel yarınlarına destek olan güzel gönüller var olsun diyorum” ifadesini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da yıkılma tehlikesi bulunan tescilli tarihi konak için yıkım kararı Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan yaklaşık 250 yıllık olan tescilli Hüseyin Bey Konağı’nın, tehlike arz etmesi sebebiyle yıkımına başlandı. Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bağlı Yenice köyünde yaklaşık 250 yıllık tarihi geçmişe sahip Hüseyin Bey Konağı için yıkılma tehlikesi sebebiyle yıkım kararı verildi. Kastamonu İl Kültür ve Turizmi Müdürlüğü tarafından daha önce tescillenen tarihi konağın kararla birlikte yıkımına başlandı. Yenice köyünde yaşayan ve emekli öğretmen ve yazar Muhittin Göksoy, Yenice köyünün kurucusu Hacı Ahmetoğulları’ndan Hüseyin Bey tarafından yaptırılan konağın bugüne kadar mirasçılarının aralarındaki anlaşmazlık sebebiyle onarılamadığını ifade etti. Konağın ikinci derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenmesinin ardından köy muhtarlığı ve Yenice köyü Çevre Güzelleştirme Derneği olarak konağın restorasyonu için çabaladıklarını, ancak sonuç alamadıklarını belirten Muhittin Göksoy, "Tarihi konağın çatısı, duvarları, pencereleri yıkılmış durumda. Bu haliyle çevreden geçenlere de zarar verebilir. Tarihi konağın bir an önce restore edilerek turizme kazandırılması gerekirken, fakat en son yıkım kararı verildi ve yıkım çalışmalarına da kararla birlikte başlandı" dedi. Göksoy, 2 katlı konakta 7 oda bulunduğunu ve odaların birinin tavanında işleme ve süslemelerin olduğunu ifade ederek, "Konağın tavanında duran ağaç süslemeleri hala güzelliğini koruyordu. Kastamonu mimarisinin örneklerinden biri olduğu göz önüne alınan konağın yıkılması bizleri çok üzdü" diye konuştu.