ASAYİŞ - 03 Aralık 2020 Perşembe 10:32

Kısıtlamayı fırsat bilen hırsız alarma takıldı

A
A
A
Kısıtlamayı fırsat bilen hırsız alarma takıldı

Kırıkkale’de sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen bir hırsız, markete girmeye çalıştığı sırada alarmın çalmasıyla apar topar kaçtı.

Kırıkkale’de sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen bir hırsız, markete girmeye çalıştığı sırada alarmın çalmasıyla apar topar kaçtı. O panik anları ise güvenlik kameralarınca kaydedildi.


Olay, 2 Aralık saat 02.00 sıralarında Kırıkkale’de Ovacık Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilen bir hırsız, kameraları fark etmeyip markete girmeye çalıştı. Dakikalarca içeri girmek için uğraşan hırsız, tam kapıyı açacağı esnada alarm çaldı. Apar topar kaçan hırsız, işyeri güvenlik kameralarınca görüntülendi. Alarm ihbarını alan polis ekipleri ise markete gelerek inceleme yapıp kaçan hırsızlık şüphelisinin yakalanması için arama çalışması başlattı.



"Alarmın çalmasıyla ada kaçması bir oldu"


Hırsızlık olayını anlatan market sahibi Levent Işıker, “Dükkanımıza girmeye çalıştılar. 55 yaşlarında bir şahıs. Dükkanda Allah’tan alarm sistemi vardı. Girdiği an alarmın çalmasıyla kaçması bir oluyor. Biz de şahıstan zaten şikayetçi olduk. Profesyonel bir hırsız olduğunu düşünüyorum. Bunun biran yakalanıp emniyet güçlerine teslim edilmesini istiyorum. Alarm sistemi çalınca anında emniyet anında intikal etmişler. Hırsız da o arada kaçıyor. Camda da zorlama var görüntüler de zaten var. Alarm sistemini bilmeden camı epey bir zorluyor. Elini içeri atıyor alarm çalıyor. Alarmın çalmasıyla ada kaçması bir oluyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı “Kalkan-22” operasyonu: 40 şüpheli yakalandı, 37’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-22” operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını, 37’sinin ise tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; insan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek” ifadelerine yer verdi. Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre Göç İdaresi Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Kocaeli merkezli Kayseri, Manisa, Mersin, Eskişehir, Isparta, İstanbul ve Uşak’ta göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı ve 25’i de tutuklandı. 86 düzensiz göçmen ise yakalandı. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda ise 7 şüpheli yakalanırken 4’ü tutuklandı. 3’ünün işlemleri devam ediyor. 106 düzensiz göçmen yakalandı. Ankara merkezli Bursa, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda da yakalanan 8 şüpheli de tutuklandı. Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi ve sınır dışı işlemleri başlatıldı. Operasyonlar sonucu, suçta kullanıldığı tespit edilen 14 adet araç ile çok miktarda dövize el konuldu.