ASAYİŞ - 16 Mayıs 2025 Cuma 15:00

Çilingirle girdiği evde korkunç manzarayla karşılaştı: Derin dondurucularda bulunan poşetlerden erkek cesedi çıktı

A
A
A

Kırıkkale'de bir apartman dairesinde kiracı olarak kalan kişiden uzun süredir haber alamayan ev sahibi, çilingir yardımıyla kapıyı açtırınca derin dondurucu ve buzdolabının içinde, çöp poşetlerine sarılı halde erkek cesedi buldu. Cesedin yaklaşık 11 yıl önce kaybolan bir şahsa ait olduğu değerlendirilirken, olayın ardından 4 şüpheli gözaltına alındı.

Olay, Çalılöz Mahallesi 11. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, il dışından Kırıkkale'ye gelen ev sahibi C.Ç., uzun süredir ulaşamadığı kiracısı için çilingir yardımıyla dairenin kapısını açtırdı. Evde yaptığı kontrol sırasında, derin dondurucu ve buzdolabının içinde çöp poşetlerine sarılı bir cesetle karşılaşınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri ile birlikte sağlık ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi.

Cumhuriyet savcısının nezaretinde yapılan detaylı incelemede, dondurucularda saklanan cesedin erkek bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Ceset, tabuta konularak incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesedin, yaklaşık 11 yıl önce aranan Hüseyin Okumuşoğlu'na ait olduğu değerlendiriliyor. Polis, olayın nasıl gerçekleştiğini ve cinayet sebebini belirlemek için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 4 şüpheli de gözaltına alındı.
Cinayetin işlendiği evde kiracı olarak ikamet eden Meliha Veske'nin ise 3 Mayıs'ta sağlık problemlerinden dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Ev kirasının ve elektrik faturasının da düzenli olarak ödendiği dikkat çekti.

Olay sonrası konuşan apartman sakini Lütfü Gümüşsoy, "Uzun zamandır kimin oturduğunu bilmiyoruz. 'Eşyalarıyla birlikte kiraya verdik' demişlerdi. Geleni gideni merak ediyorduk. Ev sahibi de ‘Kirasını alıyorum' diyordu. Biz de birisi var sanıyorduk. Karşı komşulara soruyorduk, ‘Buraya gelen giden var mı?' diye. Onlar da ‘Kimseyi görmüyoruz' diyorlardı. Dün ev sahibi geldi, ‘Çilingir getireceğim, evi açtıracağım. Problemli bir durum var' dedi. Bilgimiz bu kadar. 2002'den beri bu binadayım, böyle bir şey hiç yaşanmadı. Hiç kokuda hissetmedik. Elektrik faturası geliyordu, demek ki ödüyorlar diye düşünüyordum" ifadelerini kullandı.

Hasan Ay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Siverek’te asayiş uygulamasına Vali Şıldak eşlik etti Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Siverek ilçesinde gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulamasına katılarak güvenlik güçlerine destek verdi, vatandaşlarla sohbet etti. Akşam saatlerinde Siverek’e gelen Vali Hasan Şıldak, ilk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada emniyet personeline hitap eden Vali Şıldak, başarılı çalışmalarından dolayı tüm görevlilere teşekkür ederek başarılar diledi. Ziyaretin ardından, kent genelinde 400 polisle gerçekleştirilen asayiş ve trafik uygulama noktalarını tek tek gezen Vali Şıldak, vatandaşlarla da sohbet ederek uygulamalar hakkında bilgi verdi. Uygulamanın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Şıldak, şu ifadeleri kullandı: "İl Emniyet Müdürlüğümüzün koordinesinde Siverek ilçe merkezimizde geniş kapsamlı bir huzur uygulaması gerçekleştiriyoruz. Asayiş, trafik, narkotik ve kaçakçılıkla mücadele başta olmak üzere suç ve suç unsurlarına karşı kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. 400’e yakın polisimizin görev aldığı bu uygulamayla hem kamuya açık alanlarda hem de kenar mahallelerde güvenliği tesis etmeyi amaçlıyoruz. Siverek’te son günlerde asayiş olaylarında gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Bu olumlu trendin sürmesi için tüm ekiplerimizle kararlılıkla çalışıyoruz." Vali Şıldak ayrıca, hem emniyet hem de jandarma birimlerinin özverili çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını güven içinde sürdürebilmeleri için sahada görünür olmayı ve caydırıcılığı önemsiyoruz. Tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.