GÜNDEM - 14 Mayıs 2024 Salı 19:49

İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi

A
A
A
İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi

Kırıkkale’de Filistin’e destek için toplanan STK üyeleri, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi.


Kırıkkale’de sivil toplum kuruluşu (STK) üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik sürdürdüğü saldırıları protesto etti. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan STK üyeleri, İsrail aleyhine sloganlar atarak, tekbir getirdi. Vatandaşlar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösterdi. Nur Camii İmam-Hatibi Murathan Önder tarafından da Kur-an-ı Kerim tilaveti okundu, dualar edildi.


Grup adına konuşan İkra Vakfı Başkanı Mustafa İşler, İsrail’in kuruluş yıl dönümü 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" olarak ilan edilmesini istedi.



"Filistinli çocuklar için buradayız"


Gazze için toplandıklarını ifade eden İşler, "Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Bundan sonra 14 Mayıs’ın ’Filistin Soykırım Günü’ olarak ilan etmelerini istiyoruz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için Kudüs için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Gazze, İslam’ın son kalesi olduğu için buradayız. Yıkılan hastanelerdeki bebekler için buradayız. Canlı olarak organları kesilip organ mafyasına satılan Filistinli çocuklar için buradayız. Yahudi ürünlerini boykot etmek için buradayız. Şehit olan sağlık çalışanları için esnaflar için buradayız" dedi.



İsrail’e tepki gösteren STK’lar, 14 Mayıs’ın "Filistin Soykırım Günü" ilan edilmesini istedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül Belediyesi’nden emeklilere "Halk Berberi" hizmeti Altıeylül Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği yeni bir projeyi daha vatandaşların hizmetine sundu. Altıeylül Belediyesi tarafından emeklilere yönelik olarak hazırlanan Halk Berberi uygulaması, 75. Yıl Parkı içerisinde düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına CHP Altıeylül İlçe Başkanı Ece Nalbant, Balıkesir Berberler Odası Başkanı Ömer Genç, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programda konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, göreve geldikleri ilk günden bu yana vatandaşların hayatını kolaylaştıran projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti. Başkan Şehirli, Halk Berberi uygulamasının özellikle emeklilerin ekonomik şartlar karşısında daha uygun fiyatlarla hizmet alabilmesi amacıyla hayata geçirildiğini ifade ederek, "Sosyal belediyecilik bizim için sadece bir kavram değil; dayanışmanın, paylaşmanın ve komşularımızın yanında olmanın bir ifadesidir" dedi. Emeklilere özel hizmet Altıeylül 75. Yıl Parkı içerisinde hizmete açılan berber salonu, özellikle emekli vatandaşların saç kesimi ve temel bakım hizmetlerine daha ekonomik şekilde ulaşabilmesi amacıyla hazırlandı. Açılış programının ardından emekli bir vatandaşın ilk tıraşı gerçekleştirilirken, salonun emeklilere yönelik hizmet vereceği belirtildi. Başkan Şehirli, belediyeciliğin yalnızca altyapı ve fiziki çalışmalarla sınırlı olmadığını vurgulayarak, vatandaşın günlük hayatına dokunan hizmetlerin de büyük önem taşıdığını söyledi. Altıeylül Belediyesi tarafından başlatılan Halk Berberi uygulaması kapsamında belirlenen hizmet ücretleri de vatandaşlarla paylaşıldı. 75. Yıl Parkı’nda açılan berber salonunda; Sakal Tıraşı: 100 TL, Saç Kesimi: 200 TL, Saç Yıkama: 80 TL, Saç - Sakal - Yıkama: 350 TL olarak belirlendi. Bu uygulamayla birlikte Altıeylül’de yaşayan vatandaşların temel bakım hizmetlerine daha uygun fiyatlarla ulaşabilmesi hedefleniyor. Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, ilçede sosyal belediyecilik anlayışını güçlendirecek projeleri sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, Halk Berberi hizmetinin Altıeylül’e hayırlı olmasını diledi. Şehirli, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen belediye çalışanlarına teşekkür ederek, tüm emekli vatandaşları bu hizmetten faydalanmaya davet etti.
Balıkesir Sındırgı’da deprem yaraları "Bayram Çeki" ile sarılıyor Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, hem ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirecek hem de yerel esnafa destek olacak anlamlı bir dayanışma projesi hayata geçirildi. Balıkesir Dernekleri Federasyonu, Sındırgı Belediyesi ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğiyle başlatılan "Bayram Çeki" projesi, Ramazan ayının manevi atmosferinde ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri buluşturuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler bayrama sevinçle hazırlanıyor Proje kapsamında hazırlanan bayram çekleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okullarda belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılıyor. Öğrenciler kendilerine verilen çeklerle ilçedeki anlaşmalı esnaflardan bayramlık alışverişlerini yapabiliyor. Uygulama sayesinde hem çocukların bayram sevinci artırılıyor hem de yerel esnafa doğrudan ekonomik destek sağlanıyor. BALDEF başkan yardımcısı ve Bursa Balıkesirliler Derneği başkanı İrfan Göktaş " İnşallah butik bir proje başlattık. Bu kampanya ile en azından esnaflarımıza bir nebze olsun katkı sağlayacağız. Eşya alıp ihtiyaç sahibine ulaştırmak yerine ihtiyaç sahibinin de, esnaflarında faydalandığı bir projede yer almak bizleri mutlu etti. Sındırgılı hemşerilerimiz unutmasın ki her zaman yanlarındayız. " dedi. Öncelik depremden etkilenen esnafa verildi Sındırgı’da yaşanan depremlerde iş yerleri zarar gören veya yıkılan esnafa öncelik verilen projede, özellikle giyim sektörü başta olmak üzere birçok esnafın sisteme dahil edilmesi sağlandı. Böylece deprem sonrası ekonomik olarak zor günler geçiren esnafın da yeniden ayağa kalkmasına katkı sunulması hedefleniyor. Ramazan’ın bereketi dayanışmayı büyüttü Ramazan ayında başlatılan örnek projeye ilçede faaliyet gösteren bir termal işletme de destek vererek yardım seferberliğine katıldı. Ramazan’ın paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ilçede güçlü bir dayanışma ortamı oluşturduğu ifade edildi. Hedef: Yıl boyunca sürecek bir dayanışma ağı Pilot okullarda başlatılan Bayram Çeki kampanyasının, hayırsever vatandaşların desteğiyle ilçedeki tüm okullara yayılması hedefleniyor. Başkan Serkan Sak’ın talebi doğrultusunda çek sisteminin yalnızca Ramazan döneminde değil, bütçe imkanları arttıkça yıl boyunca devam edecek kalıcı bir sosyal dayanışma modeline dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin ilerleyen süreçte ilçedeki tüm esnaflarda geçerli hale getirilmesi ve hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahipleri arasında sürekli bir köprü kurulması amaçlanıyor.