GÜNDEM - 20 Nisan 2026 Pazartesi 15:33

Kırıkkale Belediyesi, 23 Nisan’da çocukları doyasıya eğlendirecek

A
A
A
Kırıkkale Belediyesi, 23 Nisan’da çocukları doyasıya eğlendirecek

Kırıkkale Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kentin farklı noktalarında çocuk şenlikleri düzenlenecek.


Kırıkkale Belediyesi tarafından organize edilen 23 Nisan etkinlikleri, kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek. Büyük Şehir Parkı, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri, Kaletepe Kapalı Pazar Yeri ve Bahçelievler Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek programlar saat 12.00’da başlayacak. Büyük Şehir Parkı’nda yapılacak etkinlikler arasında yarışmalar, dans gösterileri, kukla gösterisi, maskotlarla eğlence, palyaço ve yüz boyama aktiviteleri ile çeşitli ikramlar yer alacak. Ayrıca çocuklar için şişme tırmanma duvarı, "bungee run", "survivor parkuru", canlı langırt, gladyatör oyun alanı, zıpla-yapış ve sumo güreşi gibi oyun alanları kurulacak.


Kapalı pazar yerlerinde ise yarışmalar, dans ve kukla gösterileri, maskot etkinlikleri, gol becerisi ve zıpzıp gibi şişme oyun alanları, palyaço ve yüz boyama aktiviteleri ile ikramlar çocuklarla buluşacak.


Belediye Başkanı Ahmet Önal, tüm çocukları ve aileleri düzenlenecek etkinliklere davet ederek, bayram coşkusunun güvenli ve eğlenceli bir ortamda yaşanacağını belirtti. Şenlik kapsamında planlanan konserlerin ise Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan okul saldırıları sebebiyle iptal edildiği bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl Üniversitesi’nde Na’t-ı Şerif yarışması ödül töreni düzenlendi Bingöl Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na’t-ı Şerif yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Bingöl Üniversitesi’nde öğrenciler arasında Na’t-ı Şerif şiir yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinverildi. Ödül taktiminin ardından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) konulu panel düzenlendi ve konuşmalar yapıldı. Programda yapılan konuşmalarda, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V.) olan sevginin ve bu tür etkinliklerin kültürel ve manevi değerlerin yaşatılmasındaki önemi vurgulandı. Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhakim Koçin ise yaptığı açıklamada, yarışmanın Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, "Peygamber Efendimizin doğumunun 1500. yılı vesilesiyle böyle bir yarışma düzenledik. Bu, üniversiteler arası öğrencilerin katıldığı ilk şiir yarışmasıdır. Bingöl gibi peygamber sevgisinin yoğun yaşandığı bir şehirde yapılması bizim için büyük bir onur" dedi. İlerleyen yıllarda yarışmanın kapsamının genişletileceğini ifade eden Koçin, farklı dillerde de benzer etkinlikler düzenlenmesinin planlandığını belirterek, organizasyonun geleneksel hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen programa Bingöl Valisi Cahit Çelik, Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.