GÜNDEM - 09 Temmuz 2024 Salı 13:53

Kırıkkale’de gençler yaz tatilini dolu dolu geçiriyor: Hem eğleniyor hem öğreniyorlar

A
A
A
Kırıkkale’de gençler yaz tatilini dolu dolu geçiriyor: Hem eğleniyor hem öğreniyorlar

Kırıkkale Gençlik Merkezi’nde 11-18 yaş grubundaki gençler, yaz tatillerini sportif ve sanatsal faaliyetlerle değerlendiriyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, çocuk ve gençlerin yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla yaz spor okulları başlattı. Bu kapsamda, Kırıkkale Gençlik Merkezi’ne kayıt olan 11-18 yaş grubundaki gençler, çeşitli sportif ve sanatsal faaliyetlere büyük ilgi gösteriyor. Gençler, öretmenler tarafından gördükleri kurslarda hem eğleniyor hem de öğreniyor.


Eğitimlerle ilgili bilgi veren drama öğretmeni Batuhan Mutlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın planladığı yaz okullarını burada gerçekleştiriyoruz. Yaz okulumuz 11-18 yaş arasındaki gençleri kapsıyor. Halkoyunları, tiyatro, resim, ahşap boyama, sportif aktiviteler ve müzik çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Gençler, kendilerine uygun branşları seçerek eğitimlerimizden faydalanıyor" dedi.


Resim öğretmeni Sümeyye Öztürk ise, "Kursumuz sabah 10’da başlıyor ve akşam 5’e kadar devam ediyor. Haftanın 6 günü boyunca resim dersleri veriyoruz. Öğrencilerimizi yaş gruplarına göre ayırıyoruz ve her grup kendi yaşına uygun tekniklerle çalışıyor. Karakalem, pastel boya, kuru boya ve yağlı boya gibi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.


1 Temmuz itibariyle başlayan yaz okullarının gençler için faydalı olduğunu belirten gençlik lideri Gözde Tatlı, "Gençlerimiz burada akıl zeka oyunları oynuyor, psikolojik destek alıyor ve eğlenceli faaliyetlerle vakit geçiriyor. Bu sayede gençler, dışarıda kötü alışkanlıklar edinmeden sosyalleşiyor ve liderleri eşliğinde etkinliklere katılıyor" şeklinde konuştu.



Kırıkkale’de gençler yaz tatilini dolu dolu geçiriyor: Hem eğleniyor hem öğreniyorlar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Polis uygulamasından kaçan alkollü sürücü motosiklete çarptı: Belediye başkanının oğlu çıktı Iğdır’da polisin uygulamasından kaçan sürücü, kullandığı otomobille motosiklete çarparak bir belediye işçisinin yaralanmasına neden oldu. 2.9 promil alkollü olduğu belirlenen sürücünün, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in oğlu Şiyar Güneş olduğu ortaya çıktı. Iğdır’da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, polisin uygulamasından kaçan alkollü sürücü motosiklete çarptı. Kazada motosikleti kullanan belediye işçisi yaralanırken, olay güvenlik kameralarına yansıdı. Kaza, Zübeyde Hanım Bulvarı ile İrfan Caddesi çevresinde meydana geldi. İddiaya göre Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgede şok uygulaması yaptığı sırada bir otomobilin sürücüsü dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Resmi polis araçları tarafından takip edilen otomobil, İrfan Caddesi’nde virajı alamayarak karşı yönden gelen motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü, belediye işçisi Yusuf Öztürk (55) yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Öztürk, Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağ ayağı ve sol diz kapağında kırıklar tespit edilen Öztürk, daha sonra Erzurum’a sevk edildi. Polis ekipleri tarafından yakalanan otomobil sürücüsünün Şiyar Güneş (28) olduğu belirlendi. Yapılan ölçümde 2.9 promil alkollü olduğu tespit edilen Güneş’e 640 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca sürücünün son 5 yıl içinde 3 kez ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Öte yandan Şiyar Güneş’in, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in oğlu olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan sürücü hakkında adli işlem başlatılırken, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.