GÜNDEM - 10 Haziran 2024 Pazartesi 15:54

Kurban Bayramı öncesinde ’asayiş ve güvenlik toplantısı’ yapıldı

A
A
A
Kurban Bayramı öncesinde ’asayiş ve güvenlik toplantısı’ yapıldı

Kırıkkale’de Kurban Bayramı öncesinde video konferans sistemi üzerinden üzerinden Asayiş ve Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Jandarma Komutanı Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve İl Emniyet Müdürü V. Tuncay Özbarlas’ın katılımıyla video konferans sistemi üzerinden asayiş ve güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.


Toplantıda, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde alınan ve alınacak trafik tedbirleri başta olmak üzere, bakanlığımızın görev alanına giren diğer asayiş ve güvenlik konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Vali Mehmet Makas, Jandarma Komutanı Barış Cücen ve Emniyet Müdürü V. Tuncay Özbarlas da kendi sorumluluk alanlarındaki çalışmalar hakkında bilgi vererek, işbirliğinin önemine dikkat çekti. Toplantıda, trafik yoğunluğunun artması beklenen bayram günlerinde, kazaların önlenmesi ve trafik düzeninin sağlanması için alınacak ek tedbirler de masaya yatırıldı.


Asayiş ve güvenliğin en üst seviyede sağlanması amacıyla yapılan toplantıda, tüm katılımcılar koordineli bir şekilde çalışmanın önemine vurgu yaptı.



Kurban Bayramı öncesinde ’asayiş ve güvenlik toplantısı’ yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçeli boksörler iftarda buluştu Fenerbahçe camiasında boksa gönül veren eski sporcular, antrenörler ve yöneticiler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Fenerbahçe SK camiasında boksa gönül vermiş eski sporcular ve antrenörler, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programda eski boksörler yıllar sonra aynı sofrada buluşarak hem hasret giderdi hem de sporun geleceği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Programda konuşan Hakan Safi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, "Ramazan ayının 25. gününü idrak ettiğimiz bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ramazan birlik ve beraberliğin ayıdır. Biz de Fenerbahçeliler olarak bu mübarek ayda her gün sahur ve iftarlarda bir araya gelmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe’nin olduğu her yerde umut vardır. İnşallah yarınları birlikte daha güzel yaşayacağız" dedi. Fenerbahçeli boksörleri bir araya getiren organizasyonun öncülerinden Fenerbahçeli Boksörler Derneği Başkanı İmam Yılmaz ise gecenin amacının eski sporcuları yeniden buluşturmak olduğunu belirterek, "Fenerbahçe’de bokstan gelmiş arkadaşlarımızın bir araya gelip sosyalleşmesi için böyle bir organizasyon düzenledik. Katılımın yoğun olması bizi çok mutlu etti. Sporcular sporu bıraktıktan sonra amatör branşlar çoğu zaman sahipsiz kalıyor. Biz de bundan sonraki süreçte daha kurumsal bir yapı oluşturmak ve dernekleşmek için adımlar atmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Uluslararası şampiyon ve profesyonel boks antrenörü Ali Çıtak da uzun zamandır böyle bir buluşmaya ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Eski boksörler olarak uzun zamandır bir araya gelemiyorduk. Bu organizasyona öncülük eden İmam kardeşime teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’de boks 1955’ten bu yana var. Ben de yıllarca sporcu ve antrenör olarak görev yaptım. Bundan büyük onur ve gurur duyuyorum. Fenerbahçe’nin olduğu her yerde mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.
Manisa Manisa’da yeşil alanlarda akıllı sulama dönemi başladı Manisa Büyükşehir Belediyesi, su kaynaklarını daha verimli kullanmak amacıyla yeşil alanlarda yapay zeka destekli akıllı damlama sulama sistemine geçiş yaptı. Pilot uygulama ile su tasarrufunun yanı sıra işçilik ve zaman maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki yeşil alanlarda devreye alınan sistem, ilk olarak Azerbaycan Parkı ve TOKİ 3 evleri önündeki bölgelerde hayata geçirildi. Uzaktan yönetilebilen ve yapay zekâ desteğiyle bitkilerin su ihtiyacını analiz eden sistem, deneme sürecinden başarıyla geçerek olumlu sonuçlar verdi. Uygulamanın, ilerleyen süreçte il genelindeki tüm yeşil alanlara yaygınlaştırılması planlanıyor. Akıllı sulama sistemi sayesinde bitkilerin ihtiyaç duyduğu su miktarı kontrollü şekilde verilirken, su tüketiminin en aza indirilmesi amaçlanıyor. Sistem, aynı zamanda iş gücü ve zaman tasarrufu sağlayarak bakım çalışmalarının daha verimli yürütülmesine katkı sağlıyor. "Ciddi tasarruf sağlamayı hedefliyoruz" Uygulama hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Bakım ve Uygulama Şube Müdürü Kerim Karataş, sistemin verimliliğine dikkat çekti. Karataş, "Daire başkanlığımıza bağlı yeşil alanlarımızda akıllı sulama sistemlerine geçiş yaptık. Yapay zeka destekli ve uzaktan yönetilebilir bu sistemle özellikle işçilik ve zaman noktasında ciddi tasarruf sağlamayı hedefliyoruz. Pilot bölgelerimiz olan Azerbaycan Parkı ve TOKİ 3 Evleri önündeki yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda sulama işlemlerini artık uzaktan kontrolle gerçekleştiriyoruz. Damla sulama sistemi sayesinde su tüketimini minimuma indiriyoruz. Sorumluluk sahamızdaki diğer alanlarda da bu sistemi sırasıyla uygulamaya alacağız. Daha yeşil bir Manisa için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." ifadelerini kullanarak uygulamanın yayılacağını bildirdi.