GENEL - 20 Mayıs 2020 Çarşamba 15:04

Kuveyt’ten getirilen 70 kişi, karantinadan tahliye edildi

A
A
A
Kuveyt’ten getirilen 70 kişi, karantinadan tahliye edildi

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kuveyt’ten getirilerek Kırıkkale’de karantinaya alınan 70 kişi, 14 günlük sürenin dolmasının ardından tahliye edildi.

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kuveyt’ten getirilerek Kırıkkale’de karantinaya alınan 70 kişi, 14 günlük sürenin dolmasının ardından tahliye edildi. Memleketlerine uğurlanan vatandaşlara görevlilerce çam fidanı hediye edildi.


Çin’de ortaya çıkarak pek çok ülkeye yayılan ve pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kuveyt’ten getirilen 70 kişi, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kırıkkale’deki öğrenci yurtlarında karantinaya alındı. Burada 14 günlük karantina süreleri dolan vatandaşlar, AFAD’ın koordinesinde servis araçlarıyla memleketlerine gönderildi. Orman İşletme Müdürlüğünce de karantinadan ayrılan kişilere çam fidanı hediye edildi.


İçişleri Bakanlığının belirlediği toplu taşıma araçlarındaki yolcu kapasitesi kurallarına da dikkat edilerek taşıma işlemi gerçekleştirildi. Tahliye çalışmaları kapsamında karantina bölgesinden ayrılan tüm araçların önceden dezenfekte edildiği bildirildi.



"Türk vatandaşı olmaktan bir kez daha gurur duyuyoruz"


Karantina sürecini tamamlayan Kübra Kaşıkçı, "İlk başta çok korkmuştum ben karantina bölgesine gelene kadar. Burayı güzelleştiren insanlarla karşılaşınca bir aile olduğumuzu tekrardan hissettik. Türk vatandaşı olduğumuz için bir kez daha gurur duyuyoruz. Fatma hocam olsun yurt müdürümüz olsun bize her konuda hassasiyet gösterdiler. Bu karantina sürecinde işte eve gitseydik belki biraz daha farklı olurdu. Biz kendi sağlığımızdan geçtik, ailelerimiz için de burada kaldık. Biraz sıkıldım, biraz zorladı ama yine de diyorum iyi ki burada kalmışız. Kendimizi de garantiye aldık ailemizi de garantiye aldık. Burada kaldığımız için bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Bebeğimizin cinsiyetini de burada öğrendik. 7 aylık olmuştu bebeğimiz. Doktorlarımız sayesinde bebeğimizin cinsiyetinin kız olduğunu burada öğrendik. Sonrasında Anneler Gününü kutladılar bu da bizim için bir anıydı. Bir fidan diktik burada bebeğimizle birlikte gelip onu sulayacağız" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30