ÇEVRE - 21 Aralık 2018 Cuma 11:04

Sulakyurt Sulama Barajı tamamlandı

A
A
A
Sulakyurt Sulama Barajı tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladığı Kırıkkale Sulakyurt Barajı Sulaması kapsamında 25 bin 690 dekar zirai araziyi suyla buluşturuyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını tamamladığı Kırıkkale Sulakyurt Barajı Sulaması kapsamında 25 bin 690 dekar zirai araziyi suyla buluşturuyor.


DSİ Kırıkkale iline yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kırıkkale ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.


Kırıkkale Sulakyurt Barajı Sulamasının tamamlandığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Sulakyurt Barajı Sulaması kapsamında 25 bin 690 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Proje kapsamında şebekede 18 bin 118 metre CTP boru, 70 bin 913 metre PE100 boru imalatı ile 646 adet sanat yapısı ve 15 bin metre işletme bakım yolu tamamlandı” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.