ASAYİŞ - 08 Ekim 2015 Perşembe 09:01

Bulgaristan'a Geçmeye Çalışan 169 Yabancı Uyruklu Şahıs Yakalandı

A
A
A
Bulgaristan'a Geçmeye Çalışan 169 Yabancı Uyruklu Şahıs Yakalandı

Kırklareli’nde 01-07 Eylül 2015 tarihleri arasında Merkez, Demirköy, Pınarhisar ve Kofçaz ilçelerinden
yasadışı yollarla Bulgaristan’a geçmeye çalışan Suriye ve Afganistan uyruklu toplam 169 yabancı uyruklu şahıs,jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı kapsamında icra edilen devriye faaliyetleri sonucu, 01-07 Ekim 2015 tarihleri arasında, Kırklareli Merkez, Demirköy, Pınarhisar ve Kofçaz İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk bölgesinde bulunan Türkiye-Bulgaristan sınır hattında meydana gelen 9 ayrı olayda, yasadışı yollarla Bulgaristan ülkesine geçmeye çalışan 155’i Suriye, 14’ü Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 169 şahıs yakalandı.
Yabancı uyruklu şahıslara organizatörlük yaptığı tespit edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca adli kontrol kararına müteakip serbest bırakıldığı belirtildi. Meydana gelen olaylarda kullanıldığı tespit edilen 3 minibüse adli makamlarca el konulduğu, yakalanan yasa dışı göçmenlerin tamamının Kırklareli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.