YEREL HABERLER - 05 Kasım 2015 Perşembe 22:01

Avrupa Birliği Satın Alma Ve İhale Usulleri Eğitimi

A
A
A
Avrupa Birliği Satın Alma Ve İhale Usulleri Eğitimi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2015 yılı Teknik Destek Programı’na "Avrupa Birliği Satın Alma ve İhale Usulleri" adlı projeyle başvuran Lüleburgaz Belediyesi’nin hibe almaya hak kazandığı ve konuyla ilgili eğitimlerin devam ettiği bildirildi.
Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Satın Alma ve İhale Usulleri adlı projeyle ilgili eğitimin, Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisi’nde Ekonomist Zühal Selçuk’un eğitmenliğinde devam ettiği belirtildi. Eğitim programına 20 belediye personeli, 10 kentin kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcileri katıldı.
Dört gün sürecek ve 6 Kasım 2015 tarihinde sona erecek eğitim programının ilk 3 gününde şu konulara yer verildi:
“AB Mali Yardımı Kapsamında Proje Finansmanı Nasıl Yapılır? Projelerin Finansman Kararı Sonrasındaki Temel Aşamalar? Projenin Uygulamaya Başlaması Öncesi Önemli Hususlar, Proje Sözleşmesi ve Kapsamı, Proje Bütçesi, Harcama Kalemlerinin Uygun Olarak Kullanımı (Alt Konu: İnsan Kaynakları, Seyahatler, Makine ve Ekipman Alımları, Ofis Giderleri, Hizmet Satın Alımları, Diğer Harcamalar, Yedek Akçe, İdari Giderler, Eş-finansmanlı, Harcamalar İçin Örnek Çalışma)
Projelerde AB Kurallarına Göre İhale ve Satın Alımlar, Mal-Hizmet ve İnşaat İhaleleri, İhaleler İçin Uygunluk Kriterleri, İhalelere İlişkin Temel AB Kuralları, İhale Dışı Kalmaya İlişkin Kurallar, İhaleler için Şartname ve Diğer Teknik Dokümanlar, İhale Değerlendirme Süreçleri, B.İhaleler için örnek çalışma.
Proje Uygulamada Değişiklik İhtiyacı; Sözleşme Değişiklikleri, Küçük Değişiklikler, Büyük Değişiklikler, B. Sözleşme Değişiklikleri için örnek çalışma, B. Sözleşme Değişiklikleri için örnek çalışma, Proje Uygulamada Raporlama, Ara Raporlar.”
"Avrupa Birliği Satın Alma ve İhale Usulleri" adlı projeyle ilgili eğitim programının son gününde ise, Proje Uygulamada Raporlama, Nihai Rapor, AB Projelerinin İzlenmesi, İzlemenin Temel Hedefleri, İzleme Yöntemleri, Performans Göstergeleri ve Takibi konularına yer verileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir