YEREL HABERLER - 06 Kasım 2015 Cuma 17:36

Avrupa Birliği Satın Alma Ve İhale Usulleri Eğitimi Tamamlandı

A
A
A
Avrupa Birliği Satın Alma Ve İhale Usulleri Eğitimi Tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2015 yılı Teknik Destek Programı’ndan Avrupa Birliği Satın Alma ve İhale Usulleri adlı proje ile hibe almaya hak kazanan Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği eğitim tamamlandı.
Lüleburgaz Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2015 yılı Teknik Destek Programı’na, Avrupa Birliği Satın Alma ve İhale Usulleri adlı proje ile başvurup, hibe almaya hak kazandı. Bu kapsamda başlayan eğitim programına 20 belediye personeli ile kentin kamu kurum ve kuruluşları ve STK temsilcilerinden 10 katılımcı katıldı. Lüleburgaz Yıldızları Futbol Akademisinde Ekonomist Zühal Selçuk’un eğitmenliğindeki program sona erdi. Eğitim programının sonunda katılımcılara sertifikaları Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından verildi.
4 gün süren eğitim programında şu konulara yer verildi:
“AB Mali Yardımı Kapsamında Proje Finansmanı Nasıl Yapılır? Projelerin Finansman Kararı Sonrasındaki Temel Aşamalar? Projenin Uygulamaya Başlaması Öncesi Önemli Hususlar, Proje Sözleşmesi ve Kapsamı, Proje Bütçesi, Harcama Kalemlerinin Uygun Olarak Kullanımı (Alt Konu: İnsan Kaynakları, Seyahatler, Makine ve Ekipman Alımları, Ofis Giderleri, Hizmet Satın Alımları, Diğer Harcamalar, Yedek Akçe, İdari Giderler, Eş-finansmanlı, Harcamalar İçin Örnek Çalışma)
Projelerde AB Kurallarına Göre İhale ve Satın Alımlar, Mal-Hizmet ve İnşaat İhaleleri, İhaleler İçin Uygunluk Kriterleri, İhalelere İlişkin Temel AB Kuralları, İhale Dışı Kalmaya İlişkin Kurallar, İhaleler için Şartname ve Diğer Teknik Dokümanlar, İhale Değerlendirme Süreçleri, B.İhaleler için örnek çalışma.
Proje Uygulamada Değişiklik İhtiyacı; Sözleşme Değişiklikleri, Küçük Değişiklikler, Büyük Değişiklikler, B. Sözleşme Değişiklikleri için örnek çalışma, B. Sözleşme Değişiklikleri için örnek çalışma, Proje Uygulamada Raporlama, Ara Raporlar.”
" Proje Uygulamada Raporlama, Nihai Rapor, AB Projelerinin İzlenmesi, İzlemenin Temel Hedefleri, İzleme Yöntemleri, Performans Göstergeleri ve Takibi"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir