GENEL - 24 Mart 2017 Cuma 10:55

Emekliliğinde tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor

A
A
A
Emekliliğinde tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki İbrahim Yurtseven 10 yıl önce tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki İbrahim Yurtseven 10 yıl önce tanıştığı bisikletle Türkiye’yi geziyor.


İlk bisikletini 49 yaşında emekli olunca alan 2 çocuk babası Yurtseven 2007’de başladığı bisiklet turunu sürdürüyor. Çıktığı turlarda doğa ile iç içe çadırda kalan Yurtseven, bisikletin özgürlük olduğunu söyledi. Yurtseven, "59 yaşında evli ve 2 çocuk babasıyım. 49 yaşında emekli olunca ilk bisikletimi aldım. Aslında ilk olarak sandalla Çanakkale’den çıkıp Akdeniz ve Ege kıyılarını gezmek istedim. Ama imkanlar el vermediği için yapamadım. Daha sonra bisiklete yöneldim. Bisiklet demek özgürlük demek. Ben doğayı ve doğa ile iç içe olmayı seviyorum. Bu yüzden bisikletle kendi başıma tur yolculuğuna çıkıyorum" dedi.



"Bisikletimi aldım ve 1 ay sonra ilk turuma çıkım"


İlk turuna 2007 yılında çıktığını kaydeden Yurtseven, "Bisikletimi aldım ve 1 ay sonra ilk turuma çıkım. İlk turuma 2007 yılında bisikletle tek başıma Edirne’den çıkıp kıyı ve iç Ege’yi gezdim. Bu tur 20 gün sürdü. Ben köyde büyüdüm. O yüzden korkmuyorum. Ailem tur bisikletçiliği konusunda bana destek verdi ve yanımda oldular. Eskiden çok azdı bisikletle tura çıkan. 2009’da Şarköy’den yola çıkıp Batı Karadeniz’i gezdim. Bu turum 24 gün sürdü. Turlarımda çadırda kalıyorum. Doğa ile iç içe olmayı seviyorum, insana huzur veriyor. 2 sefer Şarköy’den Artvin’e gidip geldim. Turlarımı yalnız başıma yapıyorum. Turlarımda yeni insanlar tanıyorum" ifadelerini kullandı.



"Türkiye’nin yarısını bisikletimle dolaştım"


Bu yaz yarım kalan turunu tamamlayacağını aktaran Yurtseven, "2015 yılında Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği’ne üye oldum. Aynı yıl gidiş-dönüşü 25 gün süren İç Ege ve Akdeniz turu yaptım. 2016’da Kapadokya ve Aladağ’ları gezdim. Rahatsızlanmam sonucu o turdan geri döndüm. Bu yaz yarım kalan turumu tamamlayacağım. Türkiye’nin yarısını bisikletimle dolaştım. En büyük hayalim bisikletle Balkanlar ve Rusya turu yapmak istiyorum" diye konuştu.



"Tur bisikletçiliği insanın kendisine olan güvenini arttırıyor"


Tur bisikleti hakkında bilgi veren Yurtseven, "Bisiklet sürmek sağlık yönünden çok faydalı. Bisiklet sürmek insanı dinç tutuyor. Tur bisikletçiliği insanın kendisini olan güvenini arttırıyor. Gençlerin tek başlarına tura çıkmasını istiyorum. Tur demek yakın yere gidip gelmek değil, Trakya dışına uzaklara gidip gelmek demek. Gençlerin 2-3 hafta tur yapması ile kendilerine olan özgüvenin artacağını düşünüyorum. Tur bisikletçiliğinin ekonomik bir gideri yok. Avrupa’da bay ve bayanlar tek başlarına tura çıkabiliyor. Hatta Dünya turu yapıyorlar. Tur bisikletçiliği normal bisiklet sporundan farklı. Turculuk bambaşka bir olay" ifadelerini kullandı.



"İmkanım olsaydı bisiklet sürmeye daha erken yaşlarda başlardım"


Geçmiş yıllarda herkeste bisiklet olmadığını aktaran Yurtseven, "İmkanım olsaydı bisiklet sürmeye daha erken yaşlarda başlardım. Bizim zamanımızda bisiklet o kadar yaygın değildi. Herkes bisiklet sahibi değildi. Lüleburgaz Bisiklet Motosiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği çok çalışıyor. Dernek gençlere örnek oluyor. Bütün bisikletseverlerin derneğe uğraması gerektiğini düşünüyorum. Bisiklet zor ve asil bir spordur" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit’in “Anne Üniversitesi" başladı Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi başladı. Bu yıl Çorum Valiliği ile Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlıkları işbirliğinde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesine 65 anne ve anne adayı katılıyor. Programa katılan kursiyerlere Hitit Üniversitesi kampüslerindeki derslikler ve laboratuvarlarda mikrobiyoloji, ev kazaları, ebru atölyesi, müzik atölyesi, bağımlılıkla mücadele, eşler arası iletişim, akılcı ilaç kullanımı, kültürümüzde kadın ve aile konularında eğitimler verilecek. Eğitimler sonrasında ise Hitit Anne Üniversitesi 2024 yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlenecek. İlk ders öncesi öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi ile kişisel gelişime katkı sağlamak, aile içi iletişim, ebeveynlik gibi konularda farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Önceki yıllardan farklı olarak Hitit Anne Üniversitesinin bu yıl Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin ilçelerinden 65 anne ve anne adayına yönelik gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde etkinlik ve programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada en önemli programlarımızın başında da Anne Üniversitesi programı geliyor. Hitit Anne Üniversitesini bu yıl Çorum Valiliğimiz ile işbirliği içinde farklı bir konseptte düzenliyoruz. Valilik ve üniversite olarak ilçelerimizdeki kadınlarımıza da bir dokunuş yapmak istedik. 4 ilçemizden 65 anne ve anne adayımızı misafir ediyoruz. Yine mikrobiyolojiden akılcı ilaç kullanımına, ebrudan müzik atölyesine kadar farklı alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Amacımız, kursiyerlerimizin hem kişisel gelişimlerine katı sağlamak hem de hafızalarda yer edinecek güzel bir anı bırakmak. Bu çerçevede başta Çorum Valiliğimiz olmak üzere Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılında aramıza katılan değerli anne ve anne adaylarımıza keyifli ve faydalı bir ders dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu. Anne Üniversitesi’nde dersler 13 Mayıs’ta sona erecek. Hitit Anne Üniversitesinden mezun olacak kadınlar için 14 Mayıs günü de mezuniyet töreni düzenlenecek.