YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 19:33

Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi

A
A
A
Halk Eğitim Merkezi yılsonu sergisi

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserlerin sergisi açıldı.

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserlerin sergisi açıldı.


Kırklareli Halk Eğitim Merkezi bahçesinde yılsonu sergisi açılış programı düzenlendi. Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Kerim Sanık, şube müdürleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, halk oyunları gösterisi ile devam etti.


Açılış töreninde konuşan Halk Eğitim Müdür Vekili Berna Kaya, Halk Eğitim Merkezinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 408 kurs açıldığını bildirdi. Kurslara ilginin yoğun olduğunu dile getiren Berna Kaya, "2016-2017 öğretim yılında merkezimizde bugün itibariyle 408 kurs açtık. Bu kurslar, el sanatları, ebru, İngilizce, Almanca, Rusça, Bulgarca, bağlama, gitar, keman, ney, piyano, step- aerobik, pilates, diksiyon, resim, hüsn-i hat ve granür gibi kurslardır" dedi


Okuma yazma kurslarına verdikleri önemi de belirten Kaya, "Okuma yazma ve aile eğitim kurslarımızda alan taramaları ile belirlenip özellikle dezavantajlı gruplara yönelik okuma yazma ve aile eğitimi kursları düzenledik. Ayrıca ‘183 bin liralık yeni operatörler Kırklareli’mizi inşa ediyor’ adlı projemizi gerçekleştirip kurumumuza iş makinası simülasyonu kazandırdık. Bu proje kapsamında açtığımız ekskavatör ve bekoloder kurslarımızda da eğitimlerimizi gerçekleştirip kursiyerlerimize belgelerimizi kazandırdık" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Kerim Sanık ve Şube Müdürleri tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.