ASAYİŞ - 22 Temmuz 2017 Cumartesi 16:41

Kırklareli’nde 2 buçuk kilo esrar ve 17 kök kenevir yakalandı

A
A
A
Kırklareli’nde 2 buçuk kilo esrar ve 17 kök kenevir yakalandı

Kırklareli’nde jandarma ekipleri tarafından dedektör köpeği ile bir evde yapılan aramada, 2 bin 644 gram esrar ve 17 kilogram kök kenevir ele geçirildi.

Kırklareli’nde jandarma ekipleri tarafından dedektör köpeği ile bir evde yapılan aramada, 2 bin 644 gram esrar ve 17 kilogram kök kenevir ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Lüleburgaz ilçesi Ahmetbey beldesinde G.K isimli şahsın ev ve eklentilerinde alınan arama ve el koyma kararına istinaden Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı KOM, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve narkotik dedektör köpeği ile Lüleburgaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince arama yapıldı. Yapılan aramada evin bahçesinde bakımı yapılmış 17 kök kenevir bitkisi, yine şahsın bahçesinde ağaç dallarına asılmak suretiyle kurutulmaya bırakılmış 2 bin 644 gram kubar esrar ele geçirildi. Jandarma ekipleri tarafından ekili halde bulunan 17 kök kenevir bitkisi numune alındıktan sonra Lüleburgaz İlçe Tarım Müdürlüğü personelinin de katılımıyla yakılmak suretiyle imha edildi. Ele geçirilen 2 bin 644 gram esrar maddesine ise el konuldu.


Gözaltına alınan şüpheli Lüleburgaz Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.