GENEL - 11 Ocak 2019 Cuma 16:14

Kırklareli’nde ölmek üzere olan onlarca kuş bulundu

A
A
A
Kırklareli’nde ölmek üzere olan onlarca kuş bulundu

Kırklareli’nde soğuk hava nedeniyle ölmek üzere olan onlarca kuş bulunarak rehabilitasyonları tamamlandıktan sonra doğaya salındı.

Kırklareli’nde soğuk hava nedeniyle ölmek üzere olan onlarca kuş bulunarak rehabilitasyonları tamamlandıktan sonra doğaya salındı.


Meteorolojik olumsuzluklar sebebiyle soğuğa ve yağmura yenik düşen sığırcık kuşları duyarlı vatandaşlar tarafından Kırklareli Doğa Koruma ve Milli Parkalar (DKMP) Şube Müdürlüğüne ihbar edildi. Gelen ihbarlar doğrultusunda DKMP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada ıslanarak güçsüz düşen ve ölmek üzere olan 27 sığırcık kuşu tek tek yakalanarak, rehabilitasyonu tamamlanana kadar müşahede altında tutuldu.


Kuru yerde tutulup, kurumaları sağlanan ve beslenerek, rehabilitasyonları tamamlanan sığırcık kuşları tekrar doğaya salınarak özgürlüklerine kavuşturuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Tarihi Gölyazı’da 100 yıllık balık mezadı Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde yapılan balık mezadı 100 yıldır aynı yerde düzenleniyor. Uluabat Gölü’nde yakalanan balıklar mezatta en çok parayı verenin oluyor. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı köyünde her sabah 12.00’de başlayan balık mezadında renkli görüntüler yaşanıyor. Uluabat Gölü’nde balıkçıların tuttuğu taze balıklar 100 yıldır aynı yere dökülerek açık artırmada satılıyor. Yakalanan balıklar sırasıyla yere dökülerek mezatta satışa sunuluyor. Herkesin katılabildiği açık artırmada en yüksek fiyatı veren balıkların sahibi oluyor. Tüccarlar yeni yakalanan balıkları almak için birbirleriyle yarışıyor. Keyifli anların yaşandığı açık artırma her gün aynı saatinde tekrarlanıyor. Her vatandaşın tuttuğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmesi söyleyen Kooperatif üyesi Hüseyin Aydın, "Su Ürünleri Kooperatifi 1966 yılında kuruldu. 1986 yılına kadar kerevit vardı. Hastalıklar geldi kerevitler öldü. Kerevitler ölünce hepimiz balığa yöneldik. Her vatandaş tutmuş olduğu balığı kooperatifin müzayedesinden geçirmek zorunda. Rüzgar olduğu zaman balıkçılar avlanamıyor. Şu anda sazan balığı yasak diğer balıklar serbest. Günde bazen 1 ton, bazen ise 100 kilo çıkıyor. Balık piyasası da aynı olmaz. Az olduğu zaman daha pahalı, bol olduğu zaman biraz daha uygun olur. Böyle bir düzenimiz var. Müzayede dedelerimizden kalma. Daha önceden kooperatif yoktu balıklar muhtarlık nezdinde satılıyordu. Muhtarlığa rüsum kesiliyordu geri kalanı balıkçıya veriliyor” dedi. Bu sene balık fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Hasan Dikmeoğlu, “Doğduğumdan beri balıkçıyım. Şimdi de esnaflık yapıyorum. Balığı köyde ve pazarda satıyorum. Turna, sazan, İsrail balığı ve arada yayın balığı çıkıyor. Uluabat Gölü’nde çok güzel balıklarımız var. Turnalar bu yıl ortalama 200 TL’den satılıyor” şeklinde konuştu.