GENEL - 31 Mayıs 2019 Cuma 00:37

Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 mezunlarını verdi

A
A
A
Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 mezunlarını verdi

Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Kırklareli Üniversitesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 3 bin 200 öğrencinin diplomasını aldığı törende aileler çocuklarının sevincini paylaştı.



Mezuniyet törenine, Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Genel Sekreteri Ergün Erbay, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kırklareli Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı. Coşkulu geçen mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mezuniyet töreninde üniversiteyi birincilikle bitiren Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu öğrencisi Aslı Çağlayan, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.



Kırklareli Üniversitesinin 12 yıl gibi bir kısa sürede önemli mesafeler kat ettiğini dile getiren Rektör Şengörür “Bünyesinde bulundurduğu 11 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 3 Yüksek Okulu ve 7 Meslek Yüksek Okulu, 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve 28 bin öğrencisi ile ülkemizin en güzide eğitim ve öğretim kurumlarından biri olmayı başarmıştır. 2019-2020 yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak Tıp Fakültemiz ve bu sene Bakanlar Kurulu kararıyla kurulacak Tekno Kent Üniversitemizi daha da ileriye taşıyacak adımları atmaya devam ediyoruz” dedi.



Mezuniyet konuşmalarından sonra Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesinde birincilikle mezun olan Aslı Çağlayan’a plaket takdiminde bulundu. Ardından Aslı Çağlayan, mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.


Törenin sonunda öğrenci andı okundu. Ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Mezun olan öğrenciler tören sonrasında aileleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlendi.


Mezuniyet törenine 2 öğrenci tekerlekli sandalye ile katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclisi toplandı Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantını yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri yapıldı. Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği mayıs ayı meclis toplantısı, Çorum Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Çorum Valiliği başkanlığında il, ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında başkan, başkan vekilleri, Katip üyeler, Encümen ve Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip üyeliklerine Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen üyeliklerine Dr. Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi. Seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. İl genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelindeki tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanları oluşturularak, hayvanların her türlü bakımını da birlik yapacak. Bu çalışmayla sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap Vali Zülkif Dağlı başkanlığındaki Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak. "Sokak hayvanları konusunu Çorum’un gündeminden çıkaracağız" Sahipsiz sokak hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Dağlı, “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor” dedi.
Bursa Büyükşehir ‘ücretsiz otopark’ alanlarında görev başında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in talimatıyla yürürlüğe alınan cadde ve bulvar üzerindeki BURBAK noktalarında ücretsiz park edebilme uygulaması, görev başındaki belediye personelinin yönlendirmesiyle hiçbir aksama ve sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in seçim döneminde vaat ettiği ve 3 Mayıs’tan itibaren yürürlüğü alınan cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktaları, ücretsiz olarak hizmet veriyor. Uygulamanın hayata geçirilmesinin ardından sahada görev yapan 118 personel, hem vatandaşı yönlendiriyor hem de alanlarda oluşabilecek olumsuz olayların önüne geçiyor. BURBAK noktalarında hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi personelinin, görevlerinin başında olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, 3 Mayıs itibariyle uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı. Sahadaki düzenin korunması amacıyla mevcut personelin Mayıs ayı sonuna kadar hizmet vereceğini belirten Beşli, “Cadde ve bulvarlardaki park etme ihtiyacına personelimiz yardımcı olmaya devam edecek. Mayıs ayı sonunda tekrar değerlendirmede bulunacağız. Revizyon konusunda bir karar vereceğiz. Bu esnada ortaya çıkan iş gücünü başka projelerde değerlendireceğiz. Yeni açık ve kapalı otopark alanları oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Personelimiz yine görevlerini yeni otopark alanlarında sürdürmeye devam edecek” dedi. Görevlerine devam eden personelin bir taraftan vatandaşa yardımcı olurken diğer taraftan da uygulamayla ilgili görüş ve düşünceleri tespit ettiğini ifade eden Beşli, “Esnafın, şoförün, görevlinin ve trafiğin vatandaşta oluşturduğu tepkileri ve beklentileri tespit ediyoruz. Biz de bu bilgileri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e rapor olarak sunacağız. Uygulamanın kazançlarını ve götürüleri hakkında değerlendirmelerde bulunacağız” diye konuştu.