GENEL - 25 Mart 2020 Çarşamba 17:57

Şehirlerin tüm giriş ve çıkışları mercek altında

A
A
A
Şehirlerin tüm giriş ve çıkışları mercek altında

Kırklareli ve ilçelerinde şehrin tüm giriş ve çıkışları mercek altına alındı.

Kırklareli ve ilçelerinde şehrin tüm giriş ve çıkışları mercek altına alındı. Kolluk kuvvetlerince tedbir amaçlı vatandaşların vücut ısıları ölçülerek, bilgilendirmeler yapıldı.


Korona virüs salgınını dünyayı etkisi altına alırken, Türkiye’de de salgına karşı sıkı önlemler sürüyor. Kırklareli’de uygulanan korona virüs tedbirleri kapsamında il merkezi ve ilçelerin giriş çıkışlarında kolluk kuvvetlerince tedbir amaçlı vatandaşların vücut ısıları ateş ölçerlerle ölçülerek, bilgilendirmeler yapılıyor. Kırklareli Valisi Osman, yapılan bu denetimlerde durumundan şüpheli bulunan vatandaşların tespit edilmesi halinde en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirmesinin yapılacağını ifade ederek, “Yine de halkımızın evinde kalmasının en uygun davranış olacağını belirtirken yapılan tedbir amaçlı bu uygulamalar ile salgının yayılmasının önüne geçilmek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUMKAL ekibinden uluslararası proje başarısı Yürüttüğü çalışmalarla çok sayıda akademik ve bilimsel anlamda önemli çıktılar elde eden Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı (BUMKAL), uluslararası bir proje başarısına daha imza attı. BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Arı ve Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Nenad Jankovic’in yürütücü olarak yer aldığı ’Synthesis, Characterization and Anticancer Potential of Selected Biginelli Hybrids and Nanocomposites’ adlı proje önerisi destek almaya hak kazandı. Proje, 2559-Sırbistan Cumhuriyeti Bilim, Teknolojik Gelişme ve Yenilik Bakanlığı (NITRA) ile İkili İşbirliği Destek Programı çerçevesinde 76 proje başvurusu arasından kabul edilen 10 projeden biri olarak ilan edildi. Çalışmada Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Doktora sonrası Araştırmacı Dr. Oğuzhan Akgün, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Elif Ertürk ve Danışman olarak Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın yanı sıra, Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’nden Dr. Jelena Petronijevic, Dr. Nenad Joksimovic ve Onkoloji ve Radyoloji Enstitüsü Deneysel Onkoloji Bölümü’nden Dr. Tatjana Stanojkovicaraştırmacı olarak yer alacak. Projenin Türkiye’deki ayağı Bursa Uludağ Üniversitesi Moleküler Kanser Araştırma Laboratuvarı’nda (BUMKAL) gerçekleştirilecek.
Gaziantep HKÜ’lü Akademisyenlerin, Sınıraşan Kitlesel Göçle Radikalleşmesi ilişkisine yönelik projesi başladı Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in proje yürütücülüğünü yaptığı, “Sınıraşan Kitlesel Göç Kaynaklı Radikalleşme: Risk ve Nedenlerinin Belirlenmesi ile Uyum Politikalarının Güçlendirilmesi” konulu 1001 projesi başladı. Açılış programı Cine Amfi’de, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Vali Yardımcıları Murat Akyüz ve Hüseyin Kaptan, öğretim elemanları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Proje ekibinde İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenker Korhan Demir’in yanı sıra HKÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramin Aliyev, Başkent Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zuhal Yeniçeri, Başkent Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Bilginer ve HKÜ İİSBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Pelin Aliyev’in bulunduğu proje; Sınıraşan kitlesel göçle ilgili göç eden ve göçü kabul eden toplumda radikalleşme riskinin var olup olmadığını araştırarak radikalleşme düzeyleri üzerinde etkili olan risk faktörleri ile nedenlerini tespit etmek ve bu risklerin yönetimi ile toplumsal uyumu güçlendirmeye ilişkin politika ve program önerileri geliştirmeyi planlıyor.