ASAYİŞ - 12 Mayıs 2020 Salı 10:27

İtfaiyeden insanlık dersi: Ölmek üzere olan köpeği masajla kurtardılar

A
A
A
İtfaiyeden insanlık dersi: Ölmek üzere olan köpeği masajla kurtardılar

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Çiftlikköy Köyü’nde su kuyusuna düşen köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Çiftlikköy Köyü’nde su kuyusuna düşen köpek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İtfaiye personeli tarafından boğulmak üzereyken baygın şekilde kurtarılan köpeğin yuttuğu sular karnına yapılan masajla kurtarıldı.


Duygulandıran olay dün saat 23.30 sıralarında Çiftlikköy Köyü’nde meydana geldi. Köyün içindeki su kuyusundan köpek havlaması geldiğini duyan vatandaşlar, kuyuya baktığında içinde boğulmak üzere olan yavru köpek gördü. Köpeği ilk başta kurtarmaya çalışan vatandaşlar, çabalarında başarısız olunca durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.



Merdivenle indiler


İhbar üzerine olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri kuyunun içinde boğulmak üzere olan köpek için kurtarma operasyon başlattı. Merdiven ve ip yardımıyla kuyuya inen itfaiye personeli, suda boğulmak üzere olan baygın köpeği, kuyudan çekip çıkardı.


Masajla hayata döndürdü


İlk başta öldüğü zannedilen yavru köpeğin yapılan incelemesinde nefes aldığı tespit edilince itfaiye personeli yavru köpeğin karnında biriken suyu çıkarmak için karnına masaj yapmaya başladı. Masajla birlikte yuttuğu suyu çıkaran köpek yeniden hayata döndü. Yavru köpek daha sonra geniş kapsamlı tedavisinin yapılması için Lüleburgaz Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.