EKONOMİ - 27 Nisan 2022 Çarşamba 11:48

Kırklareli’nde 302 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı

A
A
A
Kırklareli’nde 302 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 302 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 302 arıcıya 108 ton şeker dağıtıldı.


Kırklareli’nde Arıcılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı aktif arıcılık yapan üreticilere besleme şekeri desteği sağlamak amacıyla Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda dağıtılmak üzere Susurluk Şeker Fabrikası’ndan 108 ton kristal besleme şekeri tahsis edildi.


İl Tarım ve Orman Müdürlüğü kordonesinde Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından 302 arı üreticisine 108 ton şeker dağıtıldığını söyleyen İl Müdürü Mehmet Aksoy, “Arılarda ilkbahar beslemesine katkı sağlamak amacıyla, Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı, aktif kolonisi olan arıcılara şeker dağıtımı İl Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ve il merkezinde faaliyet gösteren arıcılara, arı yetiştiricileri birliği tarafından ilçelerde ise Bal Üreticileri birlikleri aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda Kırklareli Merkez, Lüleburgaz, Vize, Pehlivanköy, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ve Babaeski ilçelerimizdeki toplam 302 arı üreticimize 108 ton şeker dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Coğrafi işaret almış meşe balı üretiminde üreticilerimiz kaliteli ve daha fazla ürün elde etmek için yoğun çaba harcamaktadırlar. Besleme şekerinin bu dönemde verilmesinin nedeni; yiyecek sıkıntısı çeken kolonilere besin takviyesi yapmak, ana arının yumurtlamasını teşvik ederek kuluçka aktivitesini erkenden başlatmak ve hızlandırmaktır. Bunun içinde besleme şekerinin gereksinimi oldukça önemlidir” dedi.


Aksoy şeker dağıtımında bir araya geldiği üreticilere iyi bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.