SAĞLIK - 26 Temmuz 2024 Cuma 14:33

Babaeski’de kanser erken teşhis ve tarama eğitimi

A
A
A
Babaeski’de kanser erken teşhis ve tarama eğitimi

Kırklareli Merkez KETEM birimi, Babaeski’de gelen misafirlerin rutin taramalarını gerçekleştirdi. Yapılan taramalarda, katılımcılara kanser erken teşhisinin önemine dair kapsamlı bir farkındalık eğitimi verildi.


Kırklareli Merkez KETEM birimi, Babaeski Atatürk Mahallesi’nden gelen misafirlerin rutin taramalarını gerçekleştirdi. Yapılan taramalarda, katılımcılara kanser erken teşhisinin önemine dair kapsamlı bir farkındalık eğitimi verildi.


Etkinlikte, sağlık uzmanları tarafından katılımcılara kanserin erken teşhis yöntemleri, tarama süreçleri ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları hakkında bilgi verildi. Eğitimde, erken teşhisin kanser tedavisindeki kritik rolü vurgulandı ve düzenli taramaların hayat kurtarıcı olabileceği belirtildi.


KETEM yetkilileri, bu tür eğitimlerin sağlık bilincini artırmak ve kanserle mücadelede toplumun bilinçlenmesini sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Eğitim sonunda katılımcılara, tarama sonuçlarına göre gerekli sağlık kontrollerinin yapılacağı bildirildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.