GENEL - 22 Kasım 2019 Cuma 15:02

’Elif’in Düşleri’ 39 Burda AVM’de

A
A
A
’Elif’in Düşleri’ 39 Burda AVM’de

Lüleburgazlıları ilklerle buluşturarak, özel deneyimler yaşatan 39 Burda AVM, 22-23-24 Kasım tarihlerinde minik ziyaretçilerini bir televizyon kanalının ekranlarında severek izledikleri ‘Elif’in Düşleri’ etkinliğinde buluşturuyor.

Lüleburgazlıları ilklerle buluşturarak, özel deneyimler yaşatan 39 Burda AVM, 22-23-24 Kasım tarihlerinde minik ziyaretçilerini bir televizyon kanalının ekranlarında severek izledikleri ‘Elif’in Düşleri’ etkinliğinde buluşturuyor.


Esas Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen ve açıldığı günden itibaren Lüleburgaz’ın alışveriş, yaşam ve buluşma merkezi haline gelen 39 Burda AVM, 22 -23 - 24 Kasım tarihlerinde minik ziyaretçilerini TRT Çocuk ekranlarında severek izledikleri ‘Elif’in Düşleri’ ile meyve ve sebzeleri keşfederek faydalarını öğrenmeye davet ediyor.


Meyve ve sebzeleri çok seven, her gün manav dedesini ziyaret eden ve düşlerinde sebze ve meyvelerle konuşabilen Elif, onlarla eğlenceli oyunlar oynuyor ve faydalarını öğreniyor.


39 Burda AVM’de 22 -23 - 24 Kasım tarihlerinde ücretsiz olarak düzenlenecek, şarkıların söylenip oyunların oynanacağı ‘Elif’in Düşleri’ etkinliği 14.00, 16.00 ve 18.00 seanslarında minik ziyaretçileri ile bulaşacak.


Detaylı bilgiye 39 Burda AVM danışma noktasından ya da www.39burda.com internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan engelsiz bir yaşam için özel projeler Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Büyükkılıç mesajında engelli vatandaşları ‘şehrin özel sakini ve dua kaynağı’ olarak niteleyerek Engelliler Haftası’nı kutladı. Başkan Büyükkılıç, engelsiz bir yaşam için özel vatandaşlara yönelik yaptıkları ve yapacakları birçok projeyi de anlattı. Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında engelli vatandaşlara yönelik hizmetleri kentte gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, özel vatandaşların huzur ile güvenli ve konforlu bir yaşam sürmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirerek, “Engelli, özel vatandaşlarımız şehrimizin özel sakinleridir. Öte yandan tabi ki dua kaynağıdır. Böylesine özel vatandaşlarımıza hizmet etmek de bizlerin olmazsa olmazıdır. Zaten biz onlara hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu doğrultuda da onların güvenli ve konforlu bir şekilde, huzurlu bir hayat sürmesi için de elimizden gelen gayreti göstermeye çabalıyoruz” diye konuştu. Engelsiz Yaşam İçin Özel Projeler Engelsiz bir yaşam için özel vatandaşlara yönelik yaptıkları birçok hizmet ve yatırım olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi: “Onlar için araçlarını şarj etmek üzere şarj istasyonlarını hizmete açtık. Toplu ulaşım araçlarımızı onların kullanımına uygun hale getirdik, getirmeyi sürdürüyoruz. Türkiye’nin en büyük ve donanımlı engelsiz yaşam merkezlerinden olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete açtık ve özel vatandaşlarımızı, yavrularımızı orada ağırlıyoruz. Öte yandan Engelsiz Çocuk Evlerimizde yine özel yavrularımızla ilgileniyoruz. Engelli vatandaşlarımıza su faturalarında yüzde 50 indirim uyguladık, yaşamlarını kolaylaştırmak için destek olduk. Tramvay ve trafik ışık noktalarında onların güvenli ulaşımı için ‘Erişilebilir Yaya Butonları’ projesi ile yüzün üzerinde erişilebilir yaya butonu sayesinde onlarca kavşakta bu hizmeti gerçekleştirdik. Ayrıca farkındalık çalışmaları kapsamında çeşitli etkinlikler ve sosyal faaliyetler gerçekleştirdik. Burada sayamayacağımız kadar çalışma ve projeye imza attık. Bundan sonra da özel vatandaşlarımızın yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.” Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde de engelli vatandaşların yanında olacaklarını ifade ederek, toplu taşıma sistemlerinin tamamının engelli erişimine tam uyumlu hale getirilmesi, engelli bireylerin afet bilinci kazanmaları için onlara eğitimler verilmesi, engelli vatandaşların temiz, sağlıklı ve bakımlı hanelerde yaşamalarını sağlamak için temizlik ve basit tamirat desteği çalışmalarının yapılması gibi çalışmaların da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. Büyükkılıç, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nın hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Bilecik Bilecik kira getirisi en yüksek şehirler arasında Bilecik’in kira getirisi en yüksek olan iller arasında 3’üncü sırada yer almasını değerlendiren emlakçı Hakan Küçük, bu durumun Bilecik’in hem üniversite hem de memur şehri olmasından kaynaklandığını belirtti. Konut kredilerinde faiz yükü yüzde 250’yi geçerken satışlarda durgunluk ve fiyatlarda reel gerileme sürüyor. Buna rağmen peşin alımla konut yatırımı yapmak isteyenler için 13-15 yıl kira amortisman süresi önemli gösterge olmaya devam ediyor. En yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almazken; ilk sıraya Ankara’nın yerleşmesi dikkat çekti. Ankara’yı, Tekirdağ, Bilecik, Kilis, Şanlıurfa, Manisa, Gaziantep, Ağrı, Siirt ve Yozgat takip etti. Yapılan bir araştırmaya göre; 229 bin nüfuslu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 TL, amortisman süresi 14 yıl ve yıllık kira getirisi yüzde 7,20 olarak açıklandı. Bu durumu değerlendiren Bilecikli emlakçı Hakan Küçük, bir araştırma sonucu Bilecik’te ortalama ev fiyat 2 milyon 201 bin 600 lira olduğunu ve kira getirisi en yüksek olan iller arasında yer aldığını duyduklarını söyledi. Küçük, "Bunun yüzde 80 nedenlerinden birisi burada üniversitelilerin, memurun olması. Bunun gibi etkenler bulunmaktadır. Ayrıca yatırımcılarımızın buradan özellikle ev alıp kiraya vermek ve bununla ilgili getirisini sağlamak amacıyla yaptıkları yatırımlardır. Kira getirisi aldıkları evi 10 yılda 15 yılda aldıkları evi telafi etmek amacıyla yapılan bir ticarettir. Bundan yaklaşık 3 yıl önce 1+1 verdiğimiz satış değeri 100-200 lirayken, şu anda değeri bin lira ile bin 200 TL arasında. Bu da etken olarak tabi kira getirisini, kiraların yükselmesine vesile olmuştur" dedi.
İstanbul İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 69,98 arttı İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 69,98 arttı, aylık yüzde 2,11 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı İnşaat Maliyet Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi, 2024 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,11 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,98 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,54 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,30 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 55,17 arttı, işçilik endeksi yüzde 108,04 arttı. Bina inşaatı maliyet endeksi yıllık yüzde 68,44 arttı, aylık yüzde 2,14 arttı Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,14 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,44 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,64 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,24 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 52,77 arttı, işçilik endeksi yüzde 107,45 arttı. Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 75,15 arttı, aylık yüzde 2,03 arttı Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 2,03 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,15 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 2,25 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,54 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 62,93 arttı, işçilik endeksi yüzde 110,27 arttı.
Şanlıurfa Peygamberler şehrinden kutsal topraklara dualarla uğurlandılar Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, aileleri ile birlikte dualarla uğurlandı. Şanlıurfa İl Müftülüğünün organizasyonuyla bu yıl 2 bin 10 hacı adayı kutsal topraklara uğurlanacak. İlk hacı kafilesinde yer alan 361 hacı adayı için GAP Havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. Yolculuk öncesi terminalde dualar okundu. Okunan duaların ardından çocukları ve aileleri ile vedalaşan hacı adayları dış hatlar terminalinden uçaklara alındı. Peygamberler şehrinden kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının aileleriyle vedalaşmasında duygu dolu anlar yaşadı. Havalimanında işlemlerini gerçekleştiren hacı adayları İl Müftüsü Ramazan Tolan’ın gerçekleştirdiği duaların ardından kutsal topraklara uğurlandı. Uçağa alınan 361 hacı adayı Medine’ye hareket etti. 5 gün Medine’de kalacak olan hac kafilesi daha sonra Mekke’ye geçecek. Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, tören sonrası açıklamasında, "Allah herkese nasip etsin bu kardeşlerimiz kaç yıldan beri kayıtlarını yaptılar, her yıl heyecan yaşadılar, bu yıl onlara naip oldu. Duamızı yaptık yaptık biraz sonra uçağa binecekleri uğurluyoruz, Burada şuan iki kafilemiz var. Bu kafile ile 361 hacımız nasip olsa bu gece uğurluyoruz. İlk önce Medine-i Münevvere’ye gidecek orada 5 gün kaldıktan sonra Mekke-i Münevvere’ye gidecekler. Allah kısmet ederse Haziranın 28’inde görevini yapmış bir şekilde ülkemize dönecekler. Bizim Şanlıurfa’mızdan bu yıl 2 bin 10 hacı var. Dolayısıyla 2 bin 10 hacımızın hepsi devletimizin Diyanet İşleri Başkanlığımızın gözetimi, denetimi hizmeti altında bu yıl haccını yapıp dönecekler. Cenabı Allah herkese nasip eylesin. Bütün kardeşlerimize güzel duygular, güzel heyecanlar, güzel hacılar nasip eylesin" dedi. Yıllarca kutsal topraklara gitmek için beklediklerini belirten hacı adayları, çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
Erzurum Rektör Çomaklı, ÜAK toplantısına katıldı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleşen 258. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı. Başkent Ankara’da düzenlenen toplantıda ayrıca Üniversitelerarası Kurulu (ÜAK) Dönem Başkanı Prof. Dr. Veysel Eren ile üniversite rektörleri ile akademisyenler yer aldı. ÜAK’ın çalışmaları, doçentlik süreçleri, yapılacak olan mevzuat değişikliklerinin gerekçeleri hakkında bilgi verilmesiyle başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi, yapılması planlanan çalışmaların ele alınması ve gelecek dönemin planlanması ile devam etti. Yükseköğretim Kanununun 11. maddesi uyarınca üniversiteler üstü bir akademik organ olarak kurulan Üniversitelerarası Kurulunun 258. toplasında; üniversiteler arasında akademik açıdan koordinasyonun sağlanması, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacına yönelik tedbirlerin alınması, üniversiteleri ilgilendiren kanun ve tüzük tasarılarının ve yönetmeliklerin hazırlanması gibi konular değerlendirilirken doçentlik, doçentlik başvuru sonuçları, Etik ve Denklik Komisyonu raporları ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) incelenmesini talep ettiği hususlar üzerine çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi. Rektör Çomaklı: “Toplumsal Sorumluluğumuzu Yerine Getirme Konusunda Kararlıyız” Ülkemizdeki üniversiteler arasındaki iş birliği, bilgi paylaşımı ve akademik gelişimi teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bilindiği üzere üniversitelerin önemli misyonu bilim, eğitim ve toplumsal hizmet alanlarında ilerlemektir. Atatürk Üniversitesi olarak bu alanlarda ilerlemek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimize kaliteli eğitim sunma, araştırma faaliyetlerini destekleme ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda kararlıyız. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın toplantıda dile getirdiği konu başlıklarına yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız.” Yükseköğretim Kurulu çatısı altında ülkenin âli menfaatleri için gayret göstermeye devam ettiklerini belirten Rektör Çomaklı: “Yapılan bu çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz birliktelik ruhu ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olma duygusu bizi motive ediyor ve daha da ileriye gitmek için bize güç veriyor. İnanıyoruz ki, birlikte çalışarak ülkemizi bilim dünyasında daha da söz sahibi konuma taşıyacağız. Bu vesileyle, 258’incisi gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısında alınan kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK üyelerimize ve katılan, destek veren tüm üniversitelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Toplantı; gündemdeki konular görüşülerek belirlenen maddeler hakkında kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ele alınmasıyla sona erdi.