ÇEVRE - 28 Aralık 2024 Cumartesi 15:57

Kırklareli’nde vatandaşlar karın tadını çıkardı

A
A
A
Kırklareli’nde vatandaşlar karın tadını çıkardı

Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Demirköy ilçesi Mahya Tepe’ye gitti.


Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve kar yağışı, Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.


Karın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar Mahya Tepe, Jandarma Kule, Kadın Kule gibi mevkilere aileleri ile gelerek doyasıya karın tadını çıkardı.


Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinden ailesi ile gelen Neşe İbo, her sene kar yağdığında Mahya Tepe’ye geldiğini ifade ederek çocukları için güzel bir kış etkinliği olduğunu söyledi. İbo çok eğlendiklerini belirterek, kar topu oynadıklarını ve ateş yakıp sucuk pişirerek zaman geçirdiklerini söyledi.


Öte yandan İl Özel İdare ve Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de bölgede olumsuzluklar yaşanmaması için hazır bulunuyor.


Jandarma ekipleri de zaman zaman bölgede devriye atıyor.



Kırklareli’nde vatandaşlar karın tadını çıkardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.