ASAYİŞ - 21 Ocak 2026 Çarşamba 10:48

Lüleburgaz’da savcı yalanıyla milyonluk altın vurgunu: 3 tutuklama

A
A
A
Lüleburgaz’da savcı yalanıyla milyonluk altın vurgunu: 3 tutuklama

Lüleburgaz’da kendisini savcı olarak tanıtan şüphelilerin, "Altınların sahtesiyle değiştirilmiş, inceleme yapacağız" yalanıyla bir vatandaşı milyonlarca liralık altın ve parayı teslim almaya ikna ettiği dolandırıcılık olayında 3 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgilere göre, Lüleburgaz ilçesinde A.K. isimli vatandaş, telefonda kendisini savcı olarak tanıtan bir şahsın yönlendirmesiyle banka kasasında bulunan 145 adet 24 ayar gram altın, 12 adet Ata lira, 6 adet Reşat altın, 21 adet çeyrek altın, 2 adet tam altın, 1 adet gerdanlık set, 2 adet 3 burgulu bilezik, 2 adet 22 ayar bilezik, 2 adet kelepçeli bilezik, 1 adet zincir ile 2 bin 500 Euro parayı şüpheliye teslim etti. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.K.’nin başvurusu üzerine Kırklareli Lüleburgaz Asayiş Büro Amirliği ile Lüleburgaz İstihbarat Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.


Yapılan teknik ve fiziki takipte şüphelilerin İstanbul’da olduğu belirlendi. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde 3 adres ve 1 iş yerine eş zamanlı düzenlenen operasyonda U.Ş., B.K. ve O.C. isimli 3 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, Kırklareli Lüleburgaz’da çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(MS-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt Siirt’te ’Sigarayı Bırak Kazan Kampanyası’nda ödüller sahiplerini buldu Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya öncülüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Bırak Kazan Kampanyası" kapsamında sigarayı bırakan vatandaşlara ödülleri takdim edildi. Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak ve vatandaşları sağlıklı bir yaşama teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında, sigarayı bırakan katılımcılar arasından yapılan kura sonucunda belirlenen isimler ödüllendirildi. Kampanyaya katılarak ödül almaya hak kazanan vatandaşları makamında kabul eden Vali Dr. Kemal Kızılkaya, sigarayı bırakan 4 vatandaşa sembolik olarak ödüllerini takdim ederek, kendilerini tebrik etti. Ödülün asıl değerinin altın değil sağlık olduğuna dikkat çeken Vali Kızılkaya, bağımlılıkla mücadele kapsamında bir farkındalık ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi. Vali Kızılkaya, kampanyaya 210 vatandaşın başvuruda bulunduğunu belirterek, "Bu çalışma ile birçok sigara bağımlısının sağlıklı bir yaşama adım atmasını sağladık. Kampanyaya katılan ve sigarayı bırakan 4 vatandaşımızı sembolik olarak ödüllendirdik. Aslında bu kampanyaya katılan herkes kazanmıştır. Her türlü bağımlılıkla mücadele etmek hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi. Sigarayı bırakan ve ödül kazanan vatandaşlardan Sabri Abaca, çocukları için sigarayı bırakma kararı aldığını ifade ederken, bir diğer ödül sahibi Leyla Bağrıyanık ise kampanya sayesinde sigarayı bıraktığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kars Sarıkamış’ta kar yağışı altında kayak ve snowboard keyfi Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezleri arasında yerini alan Sarıkamış Kayak Merkezi’nde etkili olan kar yağışı, kayak ve snowboard tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor. Sarıçam ormanları arasında "kristal kar" üzerinde kaymanın tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, kar yağışına aldırış etmeden pistleri doldurdu. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi, hafta başından bu yana etkili olan yağışla birlikte beyaza büründü. Kar kalınlığının yer yer 2,5 metreyi aştığı merkezde, sömestir yoğunluğuyla birleşen kar yağışı tam bir görsel şölene dönüştü. Dünyada sadece Alpler’de ve Sarıkamış’ta görülen, nem oranı düşük olduğu için birbirine yapışmayan "kristal kar" yapısı, profesyonel kayakçılar ve snowboardcular için ideal bir zemin oluşturdu. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yoğunluk yaşandığını ifade eden Alper Yıldırım, kar yağışı altında kayak yapmanın keyfini çıkardıklarını belirtti. Alper Yıldırım, "Şuanda yoğun bir kar yağışı var. Kayak severlerde kayağın keyfini yaşıyorlar. Kar yağışında sarıçam ormanlarında kayak yapmak daha keyifli bir hale geliyor. Bütün kayakseverleri Sarıkamış Kayak Merkezi’ne bekliyorum" dedi. Sarıçam ormanları sayesinde rüzgardan korunarak güvenle kayma imkanı bulan kayakseverler, yoğun kar yağışı altında adrenalin dolu anlar yaşadı. Snowboard tutkunları taze karın üzerinde "bol kar" (off-piste) deneyimi yaşadı. Sarıkamış’ta, otellerin doluluk oranlarının sömestir tatiliyle birlikte yüzde 100 seviyelerine ulaştı.