YEREL HABERLER - 08 Mart 2017 Çarşamba 15:31

Başkan Bahçeci, "Kadının Toplum Yaşamındaki Durumu Garanti Altına Alındı"

A
A
A
Başkan Bahçeci, "Kadının Toplum Yaşamındaki Durumu Garanti Altına Alındı"

AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, referandum ve kadını anlattı.

AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen programa konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, referandum ve kadını anlattı.
Programda konuşan ve kadının Türk-İslam tarihindeki önemini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kadının AK Parti teşkilatını önemli bir seviyeye getirdiğini söyledi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kadın hakları ile ilgili Türkiye’de çok önemli düzenlemelere imzalar atıldı. Kadın tarihimizde önemli bir yere sahiptir. Kadın erkeğin daima yanında olmuştur. Kadının olaylara bakış açısının farkı daima önemli bir hal alarak Türkiye’yi hep ileri itmiştir. Ahilik teşkilatı da kadının değerini ve önemini gösterir. Fatma Bacı’da kurduğu Bacıyan-I Rum teşkilatlanması ile bu önemi gösterir.”dedi.
AK Parti ile kadınların toplum hayatında önemli yer adlığını da bildiren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Kadının toplum yaşamında ki durumu garanti altına alındı. Engelli kanunu çıkartıldı. Engelli çocuğu olan annelerin toplumsal yaşama katkıları arttırıldı. Eğitim, sağlık ve toplumsal yaşamda bir çok değişime imza atıldı. Baş örtüsü meselesi de ortadan kaldırıldı. Açık ve kapalı bütün kadınlarımız her alanda yer almaya başladı. Türkiye bu değişimle ne bölündü nede parçalandı. Toplum üzerinde korku üretmeye çalışan zihniyette başarılı olamadı. 15 Temmuz gecesi dik duruş olmasaydı acaba neler olurdu. Bu aziz millet sağcısı-solcusu ile Cumhurbaşkanının çağrısına cevap verdi. Verdiğimiz mücadeleyi ise dünya hayretler içerisinde izledi.”diye konuştu.
Doğum gününde kadınların düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan İl Başkanı Mustafa Kendirli ise konuşmasında kadının yerinin çok iyi irdelenmesi gerektiğini ve kardeşlik duygusunun arttırması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:
“Kadınlarımız sosyal kültürel ve siyaset alanında daha da etkili olmalı bizler bu noktada her türlü çalışmayı yapmak için gayret göstermekteyiz. 2002 öncesi Türkiye’de okuma-yazma oranı kadınlarda çok değilken dönemimizde bu oran arttırıldı. Siyasette kadının etkin olması için her türlü çalışmaları yaptık. Kadının yanımızda olması da bizlere güç vermiştir.”
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kadınlara karanfil dağıtılırken Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, toplumsal sınıf ayrımlarının kaldırılmasının kadını daha güçlü hale getirdiğini ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.