YEREL HABERLER - 09 Haziran 2017 Cuma 13:13

Vali Necati Şentürk, karne sevincine ortak oldu

A
A
A
Vali Necati Şentürk, karne sevincine ortak oldu

Vali Necati Şentürk, 2016-2017 Eğiti-Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle Öğretmen Bedia-Köksal Güler İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıtarak tatil sevinçlerine ortak oldu.

Vali Necati Şentürk, 2016-2017 Eğiti-Öğretim Yılının sona ermesi nedeniyle Öğretmen Bedia-Köksal Güler İlkokulunda öğrencilere karnelerini dağıtarak tatil sevinçlerine ortak oldu.


Karne dağıtım programında Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler yer aldı.


Öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra onlara çeşitli nasihatlerde da bulunan Vali Necati Şentürk, öğrencilerin yaz tatilini hem dinlenerek hem de bol bol kitap okuyarak geçirmeleri gerektiğini söyledi.


Eğitim kalitesinin yüksek olduğu Kırşehir’de öğrencilerin derslerinde göstermiş olduğu başarıların kendilerini gururlandırdıklarını belirten Vali Necati Şentürk, “Ülkemizin gelecekteki yöneticileri olan öğrencilerimizin yaz tatilini en verimli bir şekilde geçirmesinde ebeveynlere çok iş düşmektedir.


Bu yıl ilimizde 41 bin 252 öğrencimiz tatile kavuştu. Öğretmenlerimiz de bütün yıl çalışmanın karşılığında dinlenme fırsatı bulacaklar. Bütün eğitim-öğretim camiasına iyi tatiller diliyorum.” dedi.


Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ise verdiği yıl sonu mesajında:


“İlimiz genelinde 223 okul bünyesinde yer alan; 16 Anaokul, 81 İlkokul, 74 ortaokul ve 52 lisemizde; 380 Yönetici, 3 bin 277 öğretmen ve 685 Destek personeli olmak üzere 4 bin 342 çalışanımızla, okul öncesinde 3 bin 417, ilkokulda 11 bin 373, ortaokulda 13 bin 023 ve liselerde 13 bin 429 olmak üzere toplam 41 bin 252 öğrencimizle 19 Eylül 2016 tarihinde başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlamış bulunmakta, sizler bugünün küçükleri, yarının büyükleri, istikbalimizin güneşi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirerek kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz.


Eğitim sistemimizin hedefleri doğrultusunda milletimize, ülkemize, insanlığa yararlı bireyler yetiştirmede her türlü özveride bulunduğunuza inanıyor, takdir ediyor ve sizlere emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum.”diye konuştu.


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz ve Vali Necati Şentürk’ün öğrencilerin karnelerini vermesinin ardından resmi program hatıra fotoğrafının çektirilmesi ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.