YEREL HABERLER - 14 Temmuz 2017 Cuma 10:55

Vali Şentürk, "Kaman OSB’nin faaliyete geçmesiyle istihdam sorunu da çözülecek"

A
A
A
Vali Şentürk, "Kaman OSB’nin faaliyete geçmesiyle istihdam sorunu da çözülecek"

Vali Necati Şentürk, Kaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.

Vali Necati Şentürk, Kaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı.


Tanıtım toplantısına Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra Milletvekili Mikail Arslan, Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Kaman OSB Müdürü Kamil Özdemir ve Kamanlı iş adamları katıldı.


Toplantıda, Kaman Kaymakamı Murat Girgin’in sunum ile bilgilendirme yaptı. Vali Necati Şentürk, Kaman Organize Sanayi Bölgesinin ihtiyacı olan yeni ve aktif bir yönetim sorununun büyük ölçüde giderildiğini söyledi.


Bölgenin en isabetli sanayileşmesinin konumu itibariyle Kaman Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirten Vali Necati Şentürk, “Kaman OSB’nin yeniden canlanmaya başlaması ile birlikte, gelecekte doluluk oranı en yüksek seviyede olacaktır.


Bu kapsamda, Kamanlı yatırımcı işadamlarımıza çok iş düşmektedir. Bizler, ilimizin tüm dinamikleri ile birlikte Kaman OSB’ye destek vereceğiz. Kaman OSB’de fabrikaların ve işletmelerin faaliyete geçmesiyle beraber bölgenin istihdam sorunu da büyük ölçüde çözülecek. Sanayide üretilen ürünler, ulusal pazarlara açık olacak. Birlikten kuvvet doğar, birlikte hareket ederek ve güçler birleştirilerek bölgede sanayileşmeyi sağlayacağız, sermaye sorununu ortadan kaldıracağız. OSB’nin altyapı sorununu İl Özel İdaremizce çözeceğiz.


Geçiminin büyük kısmını tarım, hayvancılık ve özellikle cevizden sağlayan bölge halkı için Kaman OSB tereddütsüz yatırım alanıdır. Alınan kararların ilimize ve Kaman ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Milletvekili Mikail Arslan ise yaptığı konuşmada, “Devletimiz, üretim yapan yatırımcılara destek vermektedir. Kaman Organize Sanayi Bölgesinde ve etrafında yatırımlarımız hızla devam etmektedir. Sanayileşme sağlandıktan sonra inanıyorum ki sadece ilimizin değil çevre illerin de ürün ihtiyacını karşılayacak işletmeler bölgedeki yerini alacaktır. Birlikte daha nice güzel yatırımlara imza atacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.


Toplantı, Vali ve Milletvekilinin sanayici yatırımcı iş adamları ile yaptığı fikir alış-verişi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum DAGC’den İHA’ya 9 ödül Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), "Gazetecilik başarı ödülleri" sonuçlarını açıklandı, İHA’ya 9 ödül verildi. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği Gazetecilik Başarı Ödülü Yarışması’nda 2025 yılının başarılı gazetecileri belirlendi. Jüri; Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Ağrı, Bayburt, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Bitlis, Tunceli, Van ve Hakkari illeri ile ilçelerinde görev yapan yerel ve yaygın basın kuruluşlarından çok sayıda gazetecinin katıldığı yarışmada yaklaşık 200’ün üzerinde başvuruyu değerlendirdi. İHA’ya 9 ödül verildi DAGC’nin "Gazetecilik başarı ödülleri"nde İhlas Haber Ajansı’na 5 ödül geldi. İşte İHA’nın aldığı ödüller; 1-Ümit Kılıç Yaşam Haberi: Sebahattin Yum Iğdır-İHA "Valiye var gaziye yok" 2-Sayıl Narmanlıoğlu Ekonomi Haberi: Merve Gökbakan Ağrı-İHA "Ağrı’dan dünyaya" 3-Sayıl Narmanlıoğlu Ekonomi Haberi: Olgun Yıldız Ardahan-İHA "Süt üreticileri düşük fiyattan şikayetçi" 4-Cemal Çelebi Yerel-Fotoğraf: Dursun Murat Aydın Erzurum-Oltu - İHA "Oltu" 5-Tevfik Akan Yaygın-Fotoğraf: Özkan Olcay Bitlis-İHA "Koyun sürüleri" 6-Durdemir Bilirdönmez TV Yaygın Haber: Öznur Demir Bayburt-İHA "Son tandır ustası" 7-Hüseyin Uray TV Haber Görüntü: Salih Akkuş Van-İHA "İnci Kefali" 8-Adnan Vangölü TV Görüntü (Spor):Mehmet Emin Kızılca İHA Erzurum "Vali Paraşütle uçtu 9-Sebahattin Yılmaz TV Görüntü-Drone: Işık Çapanoğlu Kars-İHA "Menderesler"