- 03 Eylül 2017 Pazar 09:22

STK’lar Arakan’da yaşanan zulüm için bir araya geldi

A
A
A
STK’lar Arakan’da yaşanan zulüm için bir araya geldi

Kırşehir’de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri bir araya gelerek İslam Coğrafyasındaki Müslümanlara yapılan şiddeti kınayıcı bir açıklama yaptı.

Kırşehir’de Sivil Toplum Kuruluşu (STK) Temsilcileri bir araya gelerek İslam Coğrafyasındaki Müslümanlara yapılan şiddeti kınayıcı bir açıklama yaptı.


Tügva Kırşehir temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, İslam Coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü ifade etti. 20’ye yakın STK Temsilcisinin katıldığı ve yazılı yapılan açıklamada; “Her geçen gün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne dönmekte, hemen yanı başımızda Suriye’de her gün ayrı bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından edilmişlerdir. Mazlumlara yönelen bombaların menşei hep dünyanın kan emici vampirleri olan küresel sömürü ülkeleri olurken; ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık bir şekilde görülmektedir. Myanmar’ın Arakan Eyaleti’nde cereyan eden ve şiddeti giderek artan zulmün artık dayanılacak hali kalmamıştır. Son 1 asırdır batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen ’Budizm’ dinine mensup eli kanlı teröristler, geçtiğimiz 5 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk, kadın ve yaşlıyı, kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katletti. Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz. Filistin’de, Suriye’de, Moro’da, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da, Bosna’da yaşanan kıyımlar gözümüzün önünde iken terör ve İslam kelimelerinin aynı cümlede zikredilmesinin, vahşi ve sinsi bir medeniyetin kullanışlı maşalarının yaşanan vahşete meşruiyet sağlaması amacıyla tasarladığı algı operasyonunun bir parçası olduğunu çok iyi biliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı Kocaeli merkezli 11 ilde sahte ilan ve çağrı merkezleri aracılığıyla ürün satma vaadinde bulunup çok sayıda vatandaşı 52 milyon TL dolandıran şüphelilerden 44’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, siber suçların men ve takibine yönelik yürüttüğü soruşturmada, liderliğini Serkan Kınalı isimli şahsın yaptığı suç örgütü üyelerinin E-ticaret ve ilan platformlarına sahte ilanlar koyarak, kurulan çağrı merkezine ait açık hatlar üzerinden müştekiler ile güven verici ve aldatıcı görüşmeler yaptıkları belirlendi. Kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli gibi bahanelerle para alan örgüt üyelerinin elde ettikleri parayı kripto para platformlarına aktardıkları ve sanal kripto para birimlerine çevirerek izini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Belirtilen yöntemlerle aralarında deprem mağduru aileler ile engelli vatandaşların da bulunduğu 37 şahsın dolandırıldığı, suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 52 milyon 675 bin 400 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edildi. 5 ayrı bölgede çağrı merkezi oluşturan suç örgütü üyelerinden üçünün toplam 23 ayrı suçtan 25 yıl kesinleşmiş cezalarının bulunduğu belirlendi. Kocaeli merkezli 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 56 şüpheli yakalandı. 5 şüphelinin değişik suçlardan cezaevinde olduğu, 2 şüphelinin ise ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Adliyeye sevk edilen 49 şüpheliden 44’ü tutuklanırken diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.