ÇEVRE - 02 Ekim 2017 Pazartesi 08:05

Akçakent İlçesine 1 milyon 630 bin liralık yatırım

A
A
A
Akçakent İlçesine 1 milyon 630 bin  liralık yatırım

Kırşehir’in Akçakent İlçesinde yapımı tamamlanan 1 milyon 630 bin liralık projelerin temel atma töreni yapıldı.

Kırşehir’in Akçakent İlçesinde yapımı tamamlanan 1 milyon 630 bin liralık projelerin temel atma töreni yapıldı.


İlçe Merkezinde düzenlenen toplu açılış törenine Vali Necati Şentürk, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, AK Parti Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Arslan,Akçakent İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda Akçakent’li katıldı.


Toplu açılış töreninde konuşan Vali Necati Şentürk, Kırşehir’e güzel hizmetler yapıldığını ve hizmetlerin devamının geleceği söyledi.


Vali Şentürk, "Yapılacak böyle hizmetler, ilçenin fiziki yapısını estetik ve görsel bir yapıya dönüştürüyor. Yeter ki Cenab-ı Allah bu millete acı göstermesin. Bu milleti devletsiz bırakmasın” dedi.


Akçakent İlçesinin çehresini değiştirmeye çalıştıklarını ifade eden İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ise konuşmasında, "İlçemize yeni projeler kazandırmak için uğraş veriyoruz. Burada huzur içerisinde yaşamak için Akçakent İlçesini el birliği ile kalkındıracağız.


Başlatılan projeler İlçemiz için ciddi projelerdir. Kısa süre içerisinde projeleri hayata geçirerek İlçemizi hak ettiği değere kavuşturacağız. Projelerde emeği geçenleri ve bizleri destekleyenlere teşekkür ederim"diye konuştu.


Kapalı pazar yeri ve idari bina bedeli 550 bin lira, İlçe Müftülük binası hazır halde yatırım bedeli 350 bin lira, Belediyeler Birliğinden alınan hibe iş makinesi yatırım bedeli 250 bin lira, Eskiyurt alanına içme suyu barbeküler, lavobolar, mescid, masa ve yol asfaltı yatırım bedeli 200 bin lira, İlçe geneline çöp kovaları ve dağıtımı yatırım bedeli 50 bin lira, Mezarlıkların etraflarının tel örgülerle çevrilmesi ve 4 bin fidan dikimi sağlanması yatırım bedeli 30 bin lira, Yeni Kent Mahallesine 15 bin metrekare kilit parke döşenmesi yatırım bedeli 200 bin lira, Kırşehir Belediyesi tarafından park yapımı ve ilçenin 600 bin lira değerinde borcunun ödenmesi" ile birlikte toplamda İlçe geneline yapılan yatırımın maliyeti 1 milyon 630 bin lira olarak açıklandı.


Yapılan konuşmaların ardından protokolün katılımı ile temel atma töreni gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Kahta Belediyesi’nden "Kaybedeni Olmayan" turnuva Adıyaman Kahta Belediyesi’nin katkılarıyla, Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen liseler arası 2. geleneksel "Kaybedeni Olmayan" turnuva, yoğun katılım ve büyük heyecan içerisinde tamamlandı. Gençlerin sosyal, sportif ve kişisel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlayan organizasyon, ilçedeki lise öğrencilerini ortak bir platformda buluşturdu. Turnuva kapsamında futbol ve voleybol branşlarında müsabakalar gerçekleştirilirken, bu yıl organizasyona ilk kez münazara kategorisi de dahil edilerek etkinliğin kapsamı genişletildi. Böylece gençlerin yalnızca sportif alanlarda değil; iletişim, fikir üretme, özgüven kazanma ve kendilerini ifade etme becerilerinin de desteklenmesi hedeflendi. Turnuva programına Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Bozan, Belediye Başkan Yardımcıları, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı. Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, "Kaybedeni Olmayan" anlayışıyla düzenlenen organizasyonda, turnuvaya katılım sağlayan tüm gençlerin kazandığını ifade ederek, gençlerin birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde önemli bir deneyim yaşadığını belirtti. Başkan Hallaç konuşmasında, organizasyon sonunda 500 öğrencinin Mersin kamp programına dahil edildiğini belirterek, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Gençlerin geleceğin değil, bugünün de en önemli gücü olduğunu belirten Başkan Hallaç, "Gençlerimizin sporla, eğitimle, sanatla ve sosyal faaliyetlerle iç içe olması bizler için büyük önem taşıyor. Her gencimizin hayaline dokunan, onları geleceğe daha güçlü hazırlayan projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü güçlü bir gelecek, bilinçli ve donanımlı gençlerle mümkündür" ifadelerini kullandı. Program, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.