- 27 Haziran 2018 Çarşamba 12:58

Kırşehirli ressam Ziya Hacıoğlu: "Sanatla yetişen bireyler faydalı bireyler olur"

A
A
A
Kırşehirli ressam Ziya Hacıoğlu: "Sanatla yetişen bireyler faydalı bireyler olur"

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehirli ressam Ziya Hacıoğlu (65), sanatla yetişen çocukların faydalı bireyler olacağını ve eğitim sisteminde sanat derslerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehirli ressam Ziya Hacıoğlu (65), sanatla yetişen çocukların faydalı bireyler olacağını ve eğitim sisteminde sanat derslerine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.


Sanat dalları ile uğraşan çocukların, kaliteli çocuklar olduğunu anlatan Hacıoğlu, “Amacım insanlara faydalı olmak resim bilincini insanlara aşılayarak anlatabilmek.


Yaptığım bir çok tablo devlet büyüklerinde yer alıyor. Şu ana kadar resim üzerine 14 sergi açtım. Süleyman Demirel’de 2, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’da tablolarım var. Türkiye’de bir çok bakan ve milletvekilinde tablolarım var.


Resim çizebilmenin çok faydasını gördüm. Öğretmenlik yaptığım dönemde de çocuklara resimle uğraşmalarını aşılamaya çalıştım. Sanatla, sanatın herhangi bir dalı ile uğraşan çocuklar çok başarılı oluyorlar" dedi.


Kaliteli ve öz güvenli bir nesil yetiştirmek için sanatla iç içe olan çocukların yetiştirilmesi gerektiğini bildiren ressam emekli öğretmen Hacıoğlu, "İyi bir nesil yetiştirebilmemiz için bir eğitimci olarak geleceğimizin çocukların elinde olduğunu bilmeli ve bu nesli iyi yetiştirmemiz lazım.


Sanatla iç içe yetişen çocuk kişilik sahibi olarak etrafına da faydalı birey olur. Neşeli ve keyifli bir birey topluma da faydalı bir birey haline gelir. Bunu sağlayabilmenin de tek yolu çocuklarımızın sanata eğilmelerini sağlayabilmektir. Sanatın herhangi bir dalı ilgilenen çocuk elbette ki iyi yetişerek anne-babaya faydalı olur ve kötülük düşünme şansları da olmaz. Okullarımız da sanatsal eğitime fayda vermeliyiz” diye konuştu.


Birkaç yıl önce psikolojik tedavi gören bir öğrencisinin de resim yapmaya başladıktan sonra kullandığı ilaçları bıraktığını ifade eden Hacıoğlu, bireylerin de rahatlamasına sanat dallarının faydalı olabileceği inancını taşıdığını belirterek Türkiye’de yeni oluşan sistem ve eski sistem hakkında da tablo hazırlama düşüncesi içerisinde olduğunu ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.