GENEL - 11 Temmuz 2018 Çarşamba 15:39

Kırşehirlilere deprem tecrübesi kazandırılıyor

A
A
A
Kırşehirlilere deprem tecrübesi kazandırılıyor

AFAD Müdürlüğü tarafından Kırşehir’de açılan simülasyon tırı ile deprem anında yapılması gerekenler anlatılıyor.

AFAD Müdürlüğü tarafından Kırşehir’de açılan simülasyon tırı ile deprem anında yapılması gerekenler anlatılıyor.


AFAD görevlileri tarafından birebir yaşattırılan Düzce 7.4 depremi ile deprem anı, öncesi ve deprem sonrasında yapılması gereken her şey anlatılıyor.


Kırşehir’de yapay depremle olası durumlara hazır olunması gerektiğini ifade eden AFAD Kırşehir İl Müdürü Metin Alpaslan, deprem anında yapılması gereken her davranışın oluşturulan yapay depremle anlatıldığını belirtti.


Alpaslan, " Kırşehir halkına ve öğrencilere yapay deprem yaşatacağız. Ülkemiz deprem kuşağı içerisinde toprakların yüzde 75’i deprem kuşağı içerisinde Kırşehir’de deprem kuşağı içerisinde yer alıyor. Depremin ne zaman olacağını bilemiyoruz. Depreme hazırlıklı olmamız gerekiyor. Vatandaşlara deprem öncesi, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiğini AFAD Başkanlığı eğitmenleri tarafından öğretiyoruz"dedi.


Deprem anını yaşayan vatandaşlar ise deprem anında neler olduğunu yaşadıklarını söyleyerek afet anında yapılması gereken her şeyi de öğrendiklerini söyledi.


Kırşehir Valisi İbrahim Akın’ın da katıldığı ve birebir yaşadığı deprem anı da kameralar tarafından kaydedildi. Deprem similasyon tırı Kırşehir’de 3 gün süreli olacak kalacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te afetlere hazırlık toplantısı yapıldı Karabük İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu ve Hidro Meteorolojik Afetlere Hazırlık Koordinasyon Toplantısı, Vali Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, afetlere etkin ve süratli bir şekilde müdahale edebilmek amacıyla oluşturulan Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında afet ve acil durum hazırlıkları ele alındı. Toplantıda; muhtemel afet ve acil durumlara karşı planlama süreci, aşamaları, hizmet gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet ve acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlileri tarafından sunum yapıldı. Kurumların imkan, kabiliyet ve hazırlık çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunulan toplantıda Vali Yavuz, afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının çok önemli olduğunu, tüm kurumların öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini kaydetti. Toplantıya, Vali Yavuz’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, Bölge Müdürleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Gazanfer Erbay ile daire amirleri ve diğer yetkililer de katıldı.