GENEL - 28 Mayıs 2019 Salı 18:35

Eğitim-İş Kırşehir Şubesinden “Zümrüt Apartmanı” tepkisi

A
A
A
Eğitim-İş Kırşehir Şubesinden “Zümrüt Apartmanı” tepkisi

Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan ’Zümrüt Apartmanı’ adlı kitabındaki pedofili ifadeler içeren kelimelere Eğitim-İş Kırşehir Şubesi düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.

Abdullah Şevki’nin Kurgu Kültür Merkezi Yayınları’ndan çıkan ’Zümrüt Apartmanı’ adlı kitabındaki pedofili ifadeler içeren kelimelere Eğitim-İş Kırşehir Şubesi düzenlediği basın toplantısı ile tepki gösterdi.


Sendika binasında açıklamada bulunan Eğitim-İş Hukuk Sekreteri Öner Bayık, "Çocuk istismarı ve işlenen cinayetler yüreklerimizi derinden yaralamakta" dedi. Abdullah Şevki’nin kaleme aldığı satırların kitabının toplatılması gerektiğini ifade eden Bayık, açıklamasında;


"Abdullah Şevkinin kaleme aldığı “Zümrüt Apartmanı” adlı roman eğitimciler olarak bizleri derinden yaraladı. Felsefe ve İktisat dallarında yüksek lisansına devam ettiğini yazar kendi biyografisinde tanımlamıştır. İngilizce ve Fransızca çeviri yapmaktadır. Çocuk istismarı ve çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları ’Bir kereden Bir şey Olmaz’ diyenlerin aksine suç yaygın ve sistematik olarak işlenmeye devam etmektedir. Bizler bu suçu işleyenlerin cesareti nereden ve nasıl aldıklarının farkındayız. Artan Çocuk istismarı ve tacizlerinin baş sorumlusu sapıkça anlatımının ruh halidir. Yazarın hayatı ve ruh hali incelenerek cezai işlem yapılmalıdır. Cinsel istismarların bir sorunudur. Devlet her türlü istismardan koruyarak çocukların sağlıklı gelişimini temin etmekle sorumludur." ifadelerini kullandı.


Sosyal medya kullanıcıları tarafından da kitabın derhal toplatılması ve satışının durdurulması gerektiğini yönünde paylaşımlar yapılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray’dan stadyumda taraftara açık antrenman Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçının hazırlıklarını stadyumda taraftarlara açık yaptığı antrenmanla sürdürdü. RAMS Park’ta Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde sarı-kırmızılı taraftarlara ve basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı ve top kapma çalışmasıyla devam etti. Daha sonra futbolcular yarı sahada çift kale yaptığı maçlarla antrenmanı tamamladı. Ayak bileğinde kemik ödemi bulunan Gabriel Sara ile dizinde esneme olan Yaser Asprilla günü tedaviyle geçirdi. Taraftarlardan yoğun ilgi Şampiyonluk yolunda takımını yalnız bırakmayan Galatasaraylı taraftarlar, stadyumda yapılan antrenmana da yoğun gösterdi. Burada gerçekleştirilen antrenmanı yaklaşık 32 bin sarı-kırmızılı taraftarlar takip etti. Taraftarlar, futbolcuları tek tek tribünlere çağırırken, yaptıkları tezahüratlarla destek verdi. Galatasaraylı taraftarlar antrenman sırasında ayrıca meşaleler yaktı. Başkan Dursun Özbek, Okan Buruk ile birlikte taraftarları selamladı Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, antrenman devam ederken taraftarların isteğini kırmadı ve sahaya geldi. Burada Teknik Direktör Okan Buruk ile sarılan Başkan Özbek, kol kola girerek sarı-kırmızılı taraftarları selamladı. Eski futbolculardan destek Antrenmanı birçok sayıda eski futbolcu da stadyumdan izledi. Sarı-kırmızılıların eski futbolcularından Johan Elmander, Ryan Babel, Ryan Donk, Emre Çolak, Yekta Kurtuluş, Hasan Kabze, Jimmy Durmaz, antrenmanı takip ederek futbolculara destek verdi. Galatasaray, Samsunspor maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.