GENEL - 05 Temmuz 2019 Cuma 13:33

Yunus Polisler, temel eğitim kursu ile daha da güçlendi

A
A
A
Yunus Polisler, temel eğitim kursu ile daha da güçlendi

KIRŞEHİR (İHA) – Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Kırşehir’de Yunus Ekipleri, Motosikletli Polis Temel Eğitim Kursu aldı.

KIRŞEHİR (İHA) – Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Kırşehir’de Yunus Ekipleri, Motosikletli Polis Temel Eğitim Kursu aldı.


Kırşehir’de verilen kursta 14 Yunus Polisi temel eğitim kursunu tamamlayarak İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri , Emniyet Amirleri ve meslektaşlarının katılımıyla gösteri yaptı.



10 Haziran 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimlerde Yunus Ekipleri, Motosikletli Polis Timler Temel Eğitim Kursundan başarı ile geçti. Polisler, güvenli motosiklet kullanımı, hareket halinde silah kullanımı, hareket halinde güvenli geçiş gibi bir dizi eğitim aldı.



Kırşehir’de verilen eğitimleri Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Motorlu Polis Timleri Amirliği görevli polis memurları koordine etti. Kırşehir’de görev Yunus Ekiplerinde görev yapan 14 polis 4 hafta zorlu bir eğitimden geçerek sertifika sahibi oldu. Polis memurlarının aldığı sertifikalar, Türkiye genelinde görev yaptıkları her ilde geçerli olacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.