YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 11:35

JEOTERMAL KAYNAKLAR VE DOĞAL MİNERALLİ SULAR SEMİNERİ YAPILDI

A
A
A
JEOTERMAL KAYNAKLAR VE DOĞAL MİNERALLİ SULAR SEMİNERİ YAPILDI

Kırşehir’de "Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular" konulu seminer Grand Hotel Terme Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
İki gün süren seminerin açılış konuşmasını Kırşehir Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Hakan Yaşlı yaptı. Yaşlı konuşmasında, "Kırşehir, jeotermal kaynaklar bakımından Türkiye’nin sayılı illeri arasında bulunmasına rağmen, yatırım konusunda ön plana çıkamamıştır. Kırşehir Belediye Başkanının yapmış olduğu çalışmalarla bu konuda gerekli tesisleşme ve jeotermal alt yapısı konusunda ilerleme sağlayacağımıza inanıyorum. Umuyorum ki arzuladığımız sonuçların alınmasına bu panel vesile olacaktır." dedi.
Programda söz alan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise "Jeotermal tek başına değerlendirilecek bir konu değil. Hep enerji diyoruz ama jeotermal kaynakların kullanımına farklı sektörlerle de izin verildiğinde ilgili bütün kaynaklarla ve buradan çıkacak raporlarla daha iyi şeyler olacağına inanıyorum. Yakın bir zaman da jeotermal ile ilgili bir toplantı ya da bir çalıştay düzenlemek istiyoruz. Kaynağın bulunması ve doğru şekilde işletilmesi çok önemli hepsi birbiri ile bağlantılı şeyler. Artık biz ülke olarak birinci ligde koşturan bir ülkeyiz. Kırşehir ise jeotermal açısından önemli bir konumda ve sadece kaplıcam var demek yeterli değil. Kültürel varlıkları bir araya getirdiğimiz takdirde Kırşehir’i gelişmeye muktedir kılarız." ifadelerini kullandı.
Program ’Jeotermal nedir, arama yöntemleri nelerdir, reenjeksiyon ve kaynak korunmasının önemleri’ konularında uzmanların sunumları ile devam etti.
Konferans, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir İl Özel İdaresi ve Jeoloji Mühendisleri Odası Kırşehir İl Temsilciği tarafından düzenlendi. Konferansa, Vali Mehmet Ufuk Erden başta olmak üzere, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Hakan Yaşlı, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Danışmanı Dr. Toros Özbek, Dr. Nilgün Doğdu, İbrahim Akkuş, ve Nazife Dikenoğlu katıldı.
Seminerin sonunda Nizamettin Şentürk, İbrahim Akkuş ve Nusret Güngör, seminerin genel bir değerlendirmesini yaparak kritikte bulunurken, son olarak Pazar günü Çiçekdağı İlçesindeki Mahmutlu Kaplıcalarına gidilerek Yiğit Fidancılığa ait seralar incelendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir