POLİTİKA - 28 Nisan 2022 Perşembe 21:46

Bakan Yanık: "Kırşehir gönül köprülerinin kurulduğu bir il”

A
A
A
Bakan Yanık: "Kırşehir gönül köprülerinin kurulduğu bir il”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir temaslarını huzur evinde katıldığı programla tamamladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir temaslarını huzur evinde katıldığı programla tamamladı. Bakan Yanık, Kırşehir’in gönül köprülerinin kurulduğu bir il olduğunu belirtti.


Bakan Yanık, Kırşehir’de Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ederek başladığı programında kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Kırşehir İl Teşkilatına geçen Yanık, İl Başkanı Seher Ünsal ve parti yöneticileriyle basına kapalı toplantı yaptı. Ahi Evran Veli Türbesi’ni de ziyaret edip dua eden Bakan Yanık, çıkışta çay bahçesinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.


Kırşehir’de 25 Mart’ta kaybolan iki gençten Kızılırmak kıyısında cesedi bulunan Şeyma Demir’in, merkeze bağlı Akçaağıl köyündeki ailesini ziyaret ettikten sonra huzur evine ziyarete ve iftar programına giden Bakan Yanık, "Ramazan Bayramına yaklaşıyoruz. Hepimiz sağlık ve sıhhatle bayrama kavuşalım. Ramazan Ayının son iftarlarında birinde Kırşehir’de olmak beni mutlu etti" dedi.



“Ahilik yapılanması bizler için yol gösterici”


Kırşehir’in önemli illerden biri olduğunu belirten ve gönül köprülerinin kurulduğu bir il olduğunu anlatan Bakan Yanık, "Kırşehir, gönül dünyamızda ve toplumsal hayatımızda önemli yeri olan bir il. Bu şehirde oluşan Ahi Teşkilatı, esnafı ve tüccarı birleştiren bir yapılanmaya sahip. İnsan yaşadığı iklimin ürünüdür. Kaynaklar, 74 kuraldan bahsediyor. Ahilik kurallarının iliklerimize kadar işlediğini düşünürsek Ahilik hala bizler için yol gösterici. Devletimizin en temel felsefesi vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. AK Parti hükümetleri döneminde talep odaklı hizmetlerden arz odaklı hizmetlere geçilmiştir" diye konuştu.



"Pandemi döneminde dünyada yaşlı ölümleri arttı bizde yüzde 4.4’te kaldı"


Pandemi ile birlikte dünya genelinde yaşlı ölümlerinin artış gösterdiğini fakat Türkiye’de bu oranın artış göstermediğini aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü:


"Birçok başlıkta yürüttüğümüz sosyal hizmetlerin nüveleri Ahilik Teşkilatının fiilen üstlendiği vazifelerden biridir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler olmak üzere sorumluluk alanımıza giren her konuda canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Devletimizin en temel felsefesi; kişinin, ailenin ve en nihayetinde toplumun refahını arttırmak vatandaşımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bakanlık olarak farklı hizmet modelleriyle vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. AK Parti döneminde en önemli farklardan birisi ’Talep Odaklı Hizmetlerden, Arz Odaklı’ hizmetlere geçiş olmasıdır. Pandemi döneminde dünyada çok yoğun kayıplar olurken bizlerde sınırlı kaldı. İstatistikler ve araştırmalar bunu söylüyor. Dünyada pandemi döneminde yaşlı ölümleri yüzde 33 ile 82 arasında değişti. Bizde bu sayı 4.4’te kaldı."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.