POLİTİKA - 27 Mayıs 2022 Cuma 12:23

AK Parti İl Başkanı Ünsal: "Türkiye’de, darbeler ile hukuk askıya alınmak istendi"

A
A
A
AK Parti İl Başkanı Ünsal: "Türkiye’de, darbeler ile hukuk askıya alınmak istendi"

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde yapılan basın açıklamasıyla Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve geçmişte darbelerle hukukun engellenmek istendiğini açıkladı.

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı, 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde yapılan basın açıklamasıyla Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu ve geçmişte darbelerle hukukun engellenmek istendiğini açıkladı.


Kırşehir AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, "Bağımsızlığı uğruna her şartta mücadele eden milletimiz, hukukun ve demokrasinin vesayet altına alındığı birçok dönemden geçmiş ve bu günlere gelmiştir. Vesayet, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girmiş, vatansever milletin evlatlarını postallarıyla ezmiştir" dedi. Türkiye’nin bir çok kez darbelere maruz kaldığını belirten İl Başkanı Ünsal; "Türkiye birçok kez darbelere maruz kalmıştır. Bu darbeler milletimizin bünyesindeki demokrasi, ekonomi, insan hakları, sivil ve sosyal hayat unsurlarına zarar vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde, hukukun askıya alındığı, toplumsal ve siyasal düzene ilk darbe; 27 Mayıs 1960’ta, Başbakan Adnan Menderes ile yol arkadaşlarının tutuklanması ve idam edilmesiyle gerçekleştirilmiştir. 27 Mayıs Darbesi, milli irade ile arasına perde çekenlerin demokrasiye, vicdanlara, hukuka ve insanlığa yönelik ihaneti olarak hafızalarımıza kazınmıştır. 1950 yılında dönemin tek parti hegemonyasını geride bırakarak milli iradenin teveccühü ile iktidara gelen Adnan Menderes ve yol arkadaşları, kısa zamanda ortaya koydukları yatırımlar ve hayata geçirdikleri projeler ile Türkiye’yi bir adım ileri taşımışlardır" diye konuştu.



Vesayet Odakları 15 Temmuz’da yeniden ortaya çıktı


Vesayet odaklarının varlığını sürdürmek için 15 Temmuz’da yeniden ortaya çıktığını anlatan İl Başkanı Ünsal, açıklamasını şöyle sürdürdü;


"Vesayetçi odaklar varlığını devam ettirerek en son 15 Temmuz’da da benzer bir senaryoyu devreye sokmaya çalışmışlardır. Ancak milletimiz darbeler ve darbeciler karşısında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşuyla bu kez millet iradesi üzerinde tahakküm kurmak isteyenlerin oyunlarını bozmuştur. Millete ve hizmete sevdalı kadrolar ile Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, 15 Temmuz’da demokrasi düşmanlarına en büyük dersi vermiştir. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıralarının yaşatılması amacı ile milletin evlatlarının yargılanarak idam edildiği Yassı Ada, ismi değiştirilerek “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” olmuş, darbeci, vesayetçi odaklar ise tozlu raflara gömülerek tarih olmuşlardır. Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının aziz hatıraları burada yaşatılmaya devam edecektir."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Cinayetle biten aile içi kavgayla ilgili polis kardeş tutuklandı Isparta’da baba ile iki polis oğlu arasında çıkan ve babanın yaralandığı, oğlunun ise öldüğü olayla ilgili diğer polis memuru kardeş tutuklandı. Olay, dün saat 02.30 sıralarında Vatan Mahallesi 234. Cadde’de meydana geldi. İddiaya göre, bayram izni için memleketlerine gelen Antalya’da görevli polis memuru Ömer A. ile Denizli’de görevli polis memuru Deniz A., evde yaşanan aile içi tartışmanın sonrasında anne ve baba ile birlikte aynı araca binip evden ayrıldı. Tartışma araçta da devam edince ikametlerin önüne geldiklerinde anne araçtan inip eve gitti. Devam eden tartışma sırasında Deniz A., bir anda bağırarak silahını çıkartıp kendi kafasına doğrulttu. Ardından baba M.A. da beylik tabancasını çıkararak araçtan indi. Yaşanan arbede sırasında, tabancalardan birinin bir anda ateş alması sonucu baba M.A. ile oğlu Deniz A. boyunlarından vurularak yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesine ve Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Isparta Şehir Hastanesine kaldırılan Deniz A., sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. M.A.’nın Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisinin sürdüğü, olayı ufak sıyrıklarla atlatarak tedbir ve kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan Ömer A.’nın da aynı hastanede gözetim altında olduğu öğrenildi. Öte yandan olay yerinde 2 tabanca, 1 boş kovan ve 1 dolu fişek ele geçirilerek incelemeye alındı. Kardeş "Kasten Adam Öldürme" suçlamasından tutuklanarak cezaevine gönderildi Olayı ufak sıyrıklarla atlattıktan sonra tedbir ve kontrol amacıyla hastaneye götürülen Ömer A., buradaki işlemlerinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Emniyette ifadesi alınan Ömer A. ile anne Z.A. ve baba M.A., sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Ömer A., bugün çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne ve baba ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Hayatını kaybeden Deniz A.’nın cenazesinin, yarın öğle namazına müteakip Halıkent Mahallesi’nde bulunan Halıkent Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Halife Sultan Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi.