EĞİTİM - 31 Ekim 2022 Pazartesi 12:32

Esnafın sorununu mesleki eğitim çözecek

A
A
A
Esnafın sorununu mesleki eğitim çözecek

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, mesleki eğitim ile esnafın avantajlı duruma geçeceğini ve kalifiye eleman sorunun ortadan kalkacağını açıkladı.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, mesleki eğitim ile esnafın avantajlı duruma geçeceğini ve kalifiye eleman sorunun ortadan kalkacağını açıkladı.



Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, mesleki eğitimin mesleklerin devamlılığı için önemli olduğunu belirtti. Öztürk, "Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla esnaflarımızın yanında yetişecek kalifiye eleman konusunda sıkıntılar yaşamaya başladık. Yıllarca bu konuda mücadele verdik. Bugün geldiğimiz noktada mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğu ortaya konmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da girişimleriyle ülke genelinde mesleki eğitim okullarında büyük artış yaşandı” dedi.


"Kırşehir’de, Mesleki Eğitim Merkezi’nin yanı sıra birçok okulda sektöre faydalı olacak kalifiye elemanlar yetiştiriliyor" diyen Birlik Başkanı Öztürk, "Öğrenciler hem temel derslerden eğitimini hem de mesleki eğitimini alıyor. Haftanın belirli günlerinde esnafların yanında çırak olarak çalışıyorlar. Bu durum hem esnaflarımız için hem de iş gücünün gelecek nesillerle devam ettirilmesi için faydalıdır. Günümüzde kaybolmaya yüz tutmuş çeşitli meslek dalları var. Belirli yönelimlerle birlikte bu geleneksel mesleklerimizin de kaybolmamasını ve devam ettirilmesini sağlamalıyız. Çocuklarımızın akademik eğitim kadar mesleki eğitime de ihtiyacı vardır. Her çocuğun kolunda bir altın bilezik olarak bu eğitimler kalacaktır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.