YEREL HABERLER - 19 Mart 2014 Çarşamba 10:35

Kınalı Kuzular Törenle Anıldı

A
A
A
Kınalı Kuzular Törenle Anıldı

2009 Yılında Siirt’in Eruh İlçesinde terör örgütü tarafından girdiği çatışmada şehit olan Orhan Dedekılıç, Kaman İlçesinde düzenlenen törenle anıldı.
Şehit’in babası İdris Dedekılıç, “ Vatan sağ olsun. Elden bir şey gelmiyor. Yarada’nın takdiri böyle imiş ne deyim. Allah her kuluna şehitlik nasip etmez, Her Koyunun kuzusu da kurban olmaz, oğlumla gurur duyuyorum. Beni şehit babası yaptı” dedi.
Kaman İlçesinde Çanakkale Zaferinin 99 yıl dönümü ve Şehitler Günü anma programı düzenlendi.
Kaman Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına Kaman Kaymakamı Mustafa Çiftçi ve Siyasi Parti temsilcilerinin tam kadro katıldığı çelenk sunma töreninden sonra, şehit aile ve yakınları ile birlikte mezarlık ziyaretlerinin gerçekleştirilerek, duaların edildiği anma günü, Kültür Müdürlüğü Konferans salonunda, Kaman Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa ile devam etti.
Anma programında günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalarda J.Asb.Çvş. Belgin Altınok, “ Yare Nişandır tenine erlerin, Şehitlik son Rütbesidir askerin. Diyerek oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker ana ve babalarıyla, oğlunu, kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ana ve babalarının günüdür” dedi.
Çanakkale Zaferi ve Şehitler için yazılmış şiirler seslendirilirken video gösterimi ve tiyatro sahnelendi. Öğlen namazından önce ise Çarşı Camiinde Bu vatan için canlarını feda etmiş şehitlerin Ruhlarına Kaman müftülüğü tarafından mevlit okutturuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Pendikspor: 2 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35’inci haftasında Antalyaspor, Pendikspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Sam Larsson’un pasıyla hareketlenen Van De Streek, çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu kaleci Erdem kurtardı. 3. dakikada Pendikspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta çizgiye inen Gökcan’ın ortasında Erencan’ın volesinde top az farkla auta gitti. 8 dakikada çalımlarla sol kanattan ceza sahasına giren Erencan’ın şutu kaleciden geri döndü, ceza sahası dışından Mame Thiam’ın topun gelişine şutu üstten az farkla auta gitti. 13. dakikada Antalyaspor’un kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen Adam Buksa, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı. 1-0 15. dakikada sağ kanattan Halil Akbunar’ın ceza sahasına ortasında, Erencan’ın kafa vuruşu kaleciden sekti, Mame Thiam’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluşturdu. 1-1 24. dakikada Pendikspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunu, kaleci Helton Leite kornere çeldi. 45+5. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda defansın uzaklaştırdığı topu önünde bulan Halil Akbunar, çalımla ceza sahasına girdi. Akbunar’ın sol çaprazından uzak köşeye plasesinde meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Candaş Elbil, Mert Bulut Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan Yeşilyurt, Veysel Sarı, Ömer Toprak, Güray Vural, Ufuk Akyol, Kaluzinski, Emre Uzun, Van de Streek, Sam Larsson, Adam Buksa Yedekler: Mehmet, Doğukan Özkan, Gerxhaliu, Dario Saric, Milosevic, Mert Yılmaz, Naldo, Assombalonga Teknik Direktör: Sergen Yalçın Pendikspor: Erdem Canpolat, Erdem Özgenç, Alparslan Öztürk, Welinton, Emre Taşdemir, Gökcan Kaya, N’diaye, Diaby, Halil Akbunar, Mame Thiam, Erencan Yardımcı Yedekler: Burak, Endri Çekiçi, Murat Akça, Rassoul, Umut Nayir, Midtsjo, Berkay, Efe Sayhan, Eze Teknik Direktör: İbrahim Üzülmez Goller: Adam Buksa (dk.13 pen.) (Antalyaspor), Mame Thiam (dk.15), Halil Akbunar (45+5) (Pendikspor) Sarı kartlar: Emre Uzun, Adam Buksa (Antalyaspor)