GENEL - 30 Kasım 2018 Cuma 09:32

CHP Merkez İlçe Başkanlığında yeni yönetim görevine başladı

A
A
A
CHP Merkez İlçe Başkanlığında yeni yönetim görevine başladı

KIRŞEHİR (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisinde görevinden MYK kararı ile alınan Selçuk Korkmaz’ın yerine atanan Doğan Yıldızhan, görevine başladı.

KIRŞEHİR (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisinde görevinden MYK kararı ile alınan Selçuk Korkmaz’ın yerine atanan Doğan Yıldızhan, görevine başladı.


İl Binasında açıklamada bulunan Yıldızhan, MYK kararı ile Kırşehir’de yeni yönetim kurulunun görevine başladığını söyledi.



İlçe Başkanı Yıldızhan açıklamasında, “Ben ve arkadaşlarım; zor bir görev üstlendiğimizin, sorumluluklarımızın ağırlığının farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisinde kolay görev yoktur.


Bu görevi yürütürken her öneriye açık olacağız. Kapımız da zihnimiz de herkese açık olacak. Farklı her düşüncenin, bakış açısının bizi daha ileriye götüreceğinden şüphemiz yoktur”dedi.



Kırşehir’de 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin hazır olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine de hazırlandığını anlatan Merkez İlçe Başkanı Yıldızhan, “Önümüzde yerel seçimler var. Cumhuriyet Halk Partisi, seçimlere en hazır partidir. Kırşehir caddeleri, sokakları güzel günleri kulaktan kulağa konuşmaya başladı bile. Halkımızla beraber, medeniyetler beşiği Anadolu’nun bu kadim şehrini, Kırşehir’imizi, 31 Mart’ta hak ettiği yönetime kavuşturacağız”diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.