SPOR - 12 Şubat 2026 Perşembe 15:37

Engellerin aşıldığını para taekwondo Türkiye şampiyonu Furkan Kaan Ata gösterdi

A
A
A
Engellerin aşıldığını para taekwondo Türkiye şampiyonu Furkan Kaan Ata gösterdi

KIRŞEHİR (İHA) – Para Taekwondo Poomsae Türkiye şampiyonu olan özel sporcu Furkan Kaan Ata (23), elde ettiği başarıyla hem özel sporculara hem de genç taekwondoculara örnek oldu.


Başarısıyla büyük gurur yaşatan Furkan Kaan Ata, hedefinin milli takım olduğunu söyledi. Para Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonası’nda birincilik elde eden Furkan Kaan Ata, şehrinin gururu oldu. Disiplinli çalışmasının karşılığını Türkiye şampiyonluğu ile alan Ata, azmi ve kararlılığıyla genç sporculara ilham kaynağı oldu. Genç sporculardan Göknur Kılıç, Furkan Kaan Ata’nın başarısının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Furkan Kaan Ata’nın Türkiye derecesi yapması bizi çok mutlu etti. Biz de onun izinden gidiyoruz" dedi.


Bir diğer sporcu Ada Nur Mert ise Furkan’ın şampiyonluğunun kendisini motive ettiğini ifade ederek, "Furkan’ın, Türkiye şampiyonu olması beni tetikledi. Daha çok çalışmak için motive oldum" diye konuştu.


Antrenör Salim Demir de yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek, "Antrenmanlarda disiplinli bir şekilde çalışıyorduk. Özel sporcumuz olarak Türkiye derecesi yaptı. Sadece özel sporculara değil, normal sporculara da örnek oldu. Kırşehir’de hem özel hem de diğer sporcular için umut oldu" ifadelerini kullandı.


Şampiyon sporcu Furkan Kaan Ata ise duygularını, "Çok mutluyum, gururluyum. Milli takımda olmak istiyorum. Taekwondo benim için bir aşk" dile getirdi.



Engellerin aşıldığını para taekwondo Türkiye şampiyonu Furkan Kaan Ata gösterdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Patlamaya ilişkin Adana Valiliği’nden açıklama Adana’nın Seyhan ilçesinde bir binanın damında çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın ardından Adana Valiliği açıklama yaptı. Akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın damında istiflenen çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda ağır yaralanan İbrahim M. (22) ve Şefik Ü. (37), ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Şefik Ü. hayatını kaybetti. Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise inceleme ve araştırma titizlikle devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 21.00 sıralarında ilimiz Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil maddesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Olayın ardından, bölgeye derhal 112 acil sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen patlamada yaralanan (2) vatandaşımız, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış olup, olayda yaralanan (1) kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde ilgili birimler tarafından başlatılan inceleme ve araştırma titizlikle devam etmektedir."