GENEL - 19 Haziran 2020 Cuma 10:21

İl Özel İdaresi, köy yol yapım çalışmalarını sürdürüyor

A
A
A
İl Özel İdaresi, köy yol yapım çalışmalarını sürdürüyor

Kırşehir İl Özel İdaresi, köylerde yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Kırşehir İl Özel İdaresi, köylerde yol yapım çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, köylerde yapılan çalışmalarla birlikte vatandaşların şehre gidiş gelişlerinde sorun yaşanmamasının amaçlandığını söyledi.


Yılmaz, açıklamasında; "İl Özel İdaresi 2020 yılı çalışma programları kapsamında yer alan Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Mucur ve Kaman ilçesi köyleri köy içi yol yapım ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, 2020 yılı yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında; vatandaşların daha rahat ve sorunsuz kullanımı için köy içi yol yapım bakım ve onarım, stabilize yapım çalışmalarına devam ediyor"dedi.


Yol yapım çalışmalarının belirlenen programlar kapsamında yapılmakta olduğunu anlatan Yılmaz, "Planlı ve programlı bir şekilde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam etmekteyiz. 2020 yılı yol bakım-onarım ve yapım işlerimiz planladığımız şekilde ekiplerimizin yoğun gayretiyle devam ediyor. Bu kapsamında alt yapı çalışmaları tamamlanan Kaman Yeniköy-Hirfanlı arası 9 km 1.kat asfalt yol yapım çalışmamız, Kaman ilçesi İsahocalı 5 kilometre 1.kat asfalt yol yapım çalışmamız devam etmekte diğer taraftan köy yollarımızın bakım,onarım ve yama çalışmalarında büyük önem veriyoruz. Amacımız köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yol konusunda yaşadığı sıkıntıları ortadan kaldırmaktır.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Ressam Mehmet Bal Mersin’de anıldı Tarsuslu olan ve Türkiye’nin yetiştirdiği değerli ressam ve illüstrasyon sanatçılarından Mehmet Bal, vefatının 10. yıldönümünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değerler Katanlar Kurulu (TADEKA) binasında düzenlenen ‘Söyleşi ve Film Afişleri Sergisi’ programında anıldı. Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin afişlerini çizen Mehmet Bal’ın eserlerinin TADEKA binasında sergilendiği programa, sevenleri ve sanatseverler ilgi gösterdi. Mehmet Bal’ın yakın dostu olan ve programa konuşmacı olarak katılan yazar Hikmet Öz’ün slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda, Mehmet Bal’ın çocukluk yıllarından başlayarak, hayatından kesitler sunuldu. Konuşmacı Hikmet Öz; ressam ve karikatür çizim özelliğinin yanı sıra, merhum Mehmet Bal’ın Tarsus Nusret Mayın Gemisi Çanakkale Müzesi’ne 12 büyük boy tablo yaptığını ve Atatürk’ün Tarsus’a gelişini resmettiği eserlerinin bir kitapta toplandığını söyledi. “Mehmet Bal, Türkiye’nin yetiştirdiği çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı” Sunumu büyük beğeni toplayan yazar Hikmet Öz, merhum Mehmet Bal’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en ünlü illüstrasyon ressamlarından birisi olduğunu kaydederek, “Mehmet Bal, Türkiye’nin ve Tarsus’un yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. Çok iyi bir illüstrasyon ressamıydı. O’nun muhteşem eserleri vardır. İlk çalışmaları afiş çalışmaları olmuştur. Daha sonra İstanbul’da büyük boyda sinema afişleri yapmaya başladı. Ancak 1980 yılından sonra esas karakterini ortaya koyan, sinema afişlerinin de verdiği bir deneme ve tecrübeyle Atatürk resimleri yapmaya başladı. Atatürk’ün hayat hikayesini de resimledi” dedi. “Mehmet Bal, ülke için gerçekten çok güzel şeyler yaptı” Hikmet Öz, Mehmet Bal’ın Atatürk’ün Tarsus ziyaretini resmettiği çalışmalarının daha sonra kitaplaştırıldığını da ifade ederek, “Bu çalışmanın en güzeli ve en büyüğü, 2013 yılında Tarsus Belediyesi tarafından basıldı ve ortaya çıkartıldı. Muhteşem bir kitap olan bu kitabı Mehmet Bal da çok beğendi. Mehmet Bal, bu kitaptan sonra artık bir şey yapmayacağını söyledi. Zaten bir yıl sonra da vefat etti. Çok güzel bir insandı ve ülke için gerçekten güzel şeyler yaptı” diye konuştu.