GENEL - 19 Aralık 2019 Perşembe 10:00

Irak Türkmeni çocuğun hayali Erdoğan ile görüşmek

A
A
A
Irak Türkmeni çocuğun hayali Erdoğan ile görüşmek

KIRŞEHİR (İHA) – Uluslararası “Göçmenler Günü” programında şiir okuduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerini vatanına aldığı için teşekkür etmek istediği söyleyen Irak Türkmeni Cevahir Al Hayder (9), “Türkiye’ye geldikten sonra Türkçe öğrendim.

KIRŞEHİR (İHA) – Uluslararası “Göçmenler Günü” programında şiir okuduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendilerini vatanına aldığı için teşekkür etmek istediği söyleyen Irak Türkmeni Cevahir Al Hayder (9), “Türkiye’ye geldikten sonra Türkçe öğrendim. Misafirperverlikten çok hoşlandım” dedi.


Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen program, “Büyük Türkiye” ve “Mahalle” konulu sinevizyon gösterisi ile başladı. Programda; göçmenlerden oluşan koro, Kırşehir yöresine ait türküler seslendirdi. Afgan uyruklu gençler ise milli halk oyunlarını yöresel kıyafetler eşliğinde sundu. Okuduğu şiirle salonda ayakta alkış alan ve kullandığı Türkçe ile de beğeni toplayan Cevahir Al Hayder, “Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz, bizleri aldı. Bizi vatanı bizi milleti gibi gördü. Onun için çok teşekkür ediyorum. Aslında bu şiir onun için bir teşekkür olacaktı. İnşallah teşekkürümüzü kabul etmiştir. Erdoğan’ı görüp onunla konuşmak isterdim. Bizi, kendi milleti gibi gördüğü için teşekkür ederdim ona”diye duygularını ifade etti.


Cevahir Al Hayder’in okuduğu şiir ise şöyle:


“Kırşehir, erenler mekanı ozanlar şehridir Kırşehir. Aşıkların kervanıdır Kırşehir. Can, cananımdır benim Kırşehir. Yemeğini ekmeğini inkar edemem, edersem ben nankör olayım Kırşehir. Musul’dan geldim ben aynı soydanım. Selçukluyum, Oğuz, İlhan boyum, Türkmen Osmanlı bölgesindenim onun için sana geldim Kırşehir. Çok sevindim ben sizleri tanıdım. İnanmayın kendimi garip sandım, ne güzel kaderdi ben ona inandım. Ahi torunların buldum Kırşehir.”


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen programa Kırşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Vali Yardımcısı Adnan Kayık katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Y. Adana Demirspor: 0 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Y. Adana Demirspor, Galatasaray ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 1. dakikada Balotelli’nin pasında savunma arkasına hareketlenen Mendoza’nın ceza sahası dışı sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Muslera topu güçlükle kornere çeldi. 12. dakikada Kaan Ayhan’ın pasında Kerem Demirbay’ın ceza yayının sağından sert şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü. 17. dakikada Mertens’in pasında ceza sahasında sağında topla buluşan Barış Alper Yılmaz’ın şutunu kaleci Magomedaliyev gole izin vermedi. 26. dakikada Mendoza’nın vuruşunda seken topta ceza sahası dışında topla buluşan Balotelli’nin şutunu kaleci Muslera kornere çeldi. 42. dakikada Ziyech’in ceza sahası dışından sert şutunda top üstten dışarıya çıktı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Süleyman Özay, Osman Gökhan Bilir Y.Adana Demirspor: Magomedaliyev, Atal, Gravillon, Semih Güler (Manev dk. 11), Mohammadi, Michut, Maestro, Yusuf Barasi, Mendoza, Yusuf Erdoğan, Balotelli Yedekler: Yılmaz Aktaş, Cisse, Abdulsamet Burak, İzzet Çelik, Tayfun Aydoğan, Dorukhan Toköz, Alioui, Fougeu, Aimbetov Teknik Direktör: Hikmet Karaman Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakcı, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Ziyech, Icardi Yedekler: Günay Güvenç, Aurier, Davinson Sanchez, Eyüp Aydın, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Ndombele, Tete, Kerem Aktürkoğlu, Vinicius Teknik Direktör: Okan Buruk