GÜNDEM - 17 Ekim 2023 Salı 16:17

Kırşehir medyasında ’Basın Müzesi’ heyecanı

A
A
A
Kırşehir medyasında ’Basın Müzesi’ heyecanı

Kırşehir’de 2019 yılında Basın Konseyi’nin girişimleri ile çalışmalarına başlanılan ’Basın Müzesi’, Ahi Evran Külliyesi alanında açılacak.


Kırşehir Basın Müzesi, şehrin medya tarihini derinlemesine inceleyerek ziyaretçilere bilgi sunacak. Müzede, Kırşehir’de faaliyet gösteren eski gazetelerin orijinal kopyaları, basın malzemeleri ve tarihi fotoğraflar sergilenecek. Bu sayede, ziyaretçiler şehrin medya geçmişini keşfederken, gazetecilik ve basın dünyasının gelişimini de gözlemleme fırsatı bulacak. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde açılması planlanan müze açılışı öncesi şehir medyasında büyük bir heyecan ve birliktelik ruhu hakim oldu. Kırşehir’in medya çalışanları ve medya patronları açılacak müze öncesinde yıllar öncesine giderek eski fotoğraf makineleri, kasetler, radyo dekleri ve kullanılan eski cihazları hazırlamaya başladı. Müze açılışıyla birlikte, şehirdeki basın kuruluşları arasındaki dayanışma ve iş birliğinin daha da güçlenecek olması amaçlanıyor.


Basın Müzesi’ne katkı sunan Kırşehir Memleket Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sürmeli, gazeteciliğin öneminin görülmesi adına açılacak müze çalışmasını önemsediğini aktardı. Sürmeli, "Kırşehir basın tarihine açılacak müze ışık tutacak diye düşünüyorum. Gazetemiz, 60’lı yıllarda yayın hayatına başlamıştı. Bizler de o dönemki arşivimizi ve kullanılan makineleri müzeye bağışlıyoruz" dedi.


Şehirde yayın hayatında olan Ahi Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan ise açıklamasında, "32 yıllık yayın hayatımızda kullandığımız malzemeleri müzeye aktaracağız. Kırşehir medyası için önemli bir başlangıç oluyor. Gerekli destekleri vermekten de çekinmeyeceğiz" diye konuştu.


Şehir halkı ve medya çalışanları için önemli bir projenin hayata geçtiğini aktaran Kırşehir Basın Konseyi Başkanı Sait Yanık ise Basın Müzesi’nin uzun uğraşlar sonucunda hayata geçtiğini belirtti. Yanık, "Bizler, 1870 yılında kurulan bir belediye var. O yıllardan itibaren de bir basın var. 4 yıldır basın müzesinin şehre kazandırılması için çalışmalar yürüttük. Sürecin her aşaması bizler için önemli oldu. Kırşehir’de gazetecilik yapanlar kadar teknolojiyle birlikte değişim de müzede sergilenecek. Basın Müzesi’nde zengin bir arşiv olacak. Kırşehir’de önemli olan olaylar da o dönemlerin gazeteleri ve yorumlarıyla aktarılacak. İzleyen ve müzeyi gezenlerde elde ettiğin bilgiler karşısında şaşkın olacak" ifadelerini kullandı.


Müze, Kırşehir’in medya tarihini koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda önemli bir rol oynayacak.



Kırşehir medyasında ’Basın Müzesi’ heyecanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.