GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 15:36

Kırşehir’de uçucu vektörlerle mücadele aralıksız sürüyor

A
A
A
Kırşehir’de uçucu vektörlerle mücadele aralıksız sürüyor

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, uçucu vektörlerle mücadeleyi etkin kılmak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, uçucu vektörlerle mücadeleyi etkin kılmak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


Yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.


Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalımalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Bahçeci, çalışmaların tüm mahallelerin yanında, Katı Atık Depolama Tesisi, Kılıçözü Çayı, Bağbaşı Avgun Deresi, Selgah Deresi ve Hılla Göleti ile çeşitli gübrelik alanlarda yapıldığını belirtti.



Kırşehir’de haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ve park bahçe alanlarını da keneye karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci , “İnsanların yaşadıkları yerleri yaşanmaz hale getiren, hastalık etkeni vektörlere karşı sezonun başlamasıyla birlikte ekiplerimiz sürekli ilaçlıyor. İlaçlama Belediyemizin ilk öncelik verdiği konulardan biridir. Belediye olarak halk sağlığını korumak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki uçkun, larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor”dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30